ÖZEN GÖSTERİLMELİ 
81 il genelinde eş zamanlı düzenlenen etkinlikte, el hijyeninin önemine dikkat çekilerek, doğru el yıkama yöntemleri anlatıldı. Podium AVM içerisinde kurulan stantta personelimiz tarafından vatandaşlarımıza, ellerin doğru yöntemle yıkanmadığında mikropların barınmaya devam edeceği hijyen kontrol kitleriyle uygulamalı olarak gösterildi.

 

ELLERİN ÇEVREYLE TEMASI

Çağdaş tıp anlayışında hastalıkların önüne geçmenin ve bireyi hastalıklardan korumanın önem kazandığını, el yıkama alışkanlığının kişileri birçok hastalıktan koruması bakımından önem taşıdığına dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Tiftikçi, ellerin çevreyle teması sağlayan organların başında gelmesi nedeniyle iki kat daha özen istediğini vurguladı. 

HASTALIKTAN KORUNMAK İÇİN
İl Sağlık Müdürü Tiftikçi 'Çevremizde olduğu kadar insan vücudunda da milyonlarca mikroorganizma barınmaktadır. Günlük yaşantımızda ellerimiz, çevre ile sürekli temas halindedir, bu nedenle de en fazla mikroorganizma ellerimizde barınmaktadır. Ellerimiz temiz gibi görünse de, gözle görülmeyen bakteri, virüs ve parazit yumurtaları gibi pek çok hastalık yapıcı mikroorganizmayı taşıyabilir. El yıkamak başta soğuk algınlığı olmak üzere grip, ishal ve zatürree gibi solunum yolu enfeksiyon etkenleri olan zararlı mikroorganizmaların bulaşmasını önlemek için en basit ve en etkili yöntemdir”

 

Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak! Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak!

GRİP VİRÜSLERİ SAATLERCE CANLI KALABİLİR

“Grip virüsleri ellerde saatlerce canlı kalabilir. Bu nedenle el yıkama alışkanlığı ayrı bir önem kazanmaktadır. Ellerinizi doğru yıkayarak grip, soğuk algınlığı ve mide, bağırsak sistemi rahatsızlıkları başta olmak üzere birçok hastalıktan kolaylıkla korunabiliriz. Bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en kolay ve etkili yolu el yık