SÜT DİŞLERİ NE İŞE YARAR

Sergide Dr. Sakin´in eserleri ile birlikte, çizer Aynur Önder ve çizer Gülbeyaz Demir´in eserlerine de yer verildi. Dişleri anlatan rengarenk çizimler ile çocuklar hem eğlendiler hem öğrendiler. Sergideki resimler ile çocuklara süt dişleri hangileridir, ne işe yarar, dişlerimiz neden çürür, dişlerimiz çürürse ne yapılır, diş çürüğüne yol açan yiyecekler hangileridir sorularının cevapları konusunda bilgilendirme yapıldı.

 

DÜŞÜMDEKİ DİŞLER

Sergiye katılımın yoğun olduğu gözlenirken, sergiyi görmeye gelen küçük izleyiciler resimleri çok beğendiklerini ifade ettiler. Tüm resimlere bakan ve en çok hangisini beğendiğini söyleyen çocuklara sürpriz hediyeler de vardı. Sergiyi gezen bütün çocuklara diş hekimi Çağlar Sakin´in yazmış olduğu “Düşümdeki Dişler” ve “Dişlerime Tel Takıyorum” hikaye kitapları ve diş macunu hediye edildi.

 

SÜT DİŞLERİ ÇOK SAVUNMASIZ

Sergi sırasında yakaladığımız Dr. Sakin, süt dişlerinin çok savunmasız olduğunu ve bu nedenle süt dişlerine çok iyi bakılması gerektiğini dile getirirken, süt dişlerinin çürüdüğü ve bu nedenle erkenden kaybedildiği durumlarda diş eğriliği oluşabildiğini ve bu durumun diş telleri ile düzeltilmesi gereken zor ve kapsamlı bir tedavi yaklaşımı olduğunu ifade etti.

 

Kırıkkale’nin genç sporcuları keşfediliyor! Kırıkkale’nin genç sporcuları keşfediliyor!

YERİNE YENİLERİ ÇIKACAK

Diş Hekimi Sakin, aynı zamanda ailelere de seslenerek, “süt dişlerinin çok önemli olduğunu ve nasıl olsa düşecek ve yerine yenileri çıkacak” anlayışının yanlış olduğunu, süt dişlerinde çürük, ağrı, kırık gibi durumlarda hemen tedavi edilmeleri gerektiğini söyledi. Diş Hekimi Sakin, bu serginin Kırıkkaleli çocuklar ile buluşmasına aracı olan ve sergi alanlarını kullanmamızı içtenlikle kabul eden Podium AVM yöneticilerine teşekkürlerini iletti.