Sulakyurt´un Bir Bildiği Var

Sulakyurt´un Sarıkızlı Köyündenim. Dolayısı ile Sulakyurt siyaseti her zaman ilgimi ve dikkatimi çekmiştir. Ne olursa olsun insanın memleketinde kıpırdayan yapraktan haberdar olması gerekir.

Trafik kazası anında ilk yardım nasıl olmalıdır? Trafik kazası anında ilk yardım nasıl olmalıdır?

İşte İsmail Bildik´i sevme sebeplerimin en başında yer alan sebebi budur. haberdar olmak!

Nasıl mı?

Eskiden bana nerelisin diye soru sorduklarında, Sulakyurt cevabını verince bir soru ile daha karşılaşıyordum, “Sulakyurt ne tarafa düşüyor?” Bununla sınırlı kalsa yine iyi bazı zır cahiller Sulakyurt´un Kırıkkale´nin bir ilçesi olduğunu dahi bilmiyorlardı.

Düşünüyorum da, sorun Sulakyurt´u bilmeyenlerde mi? Tanıtmayanlarda mı?

İşim gereği olsa gerek bir bölgenin, şehrin, kentin gelişmesinin en büyük destekçisi tanıtımdır. Beypazarı, Keskin´den daha güzel, Balışeyh´ten daha tarihi bir bölge değil. Söğüt Karakeçili´den daha fazla Kayı Boyu mensubu veya Karakeçili´den daha fazla Osmanlı´nın temellerini oluşturmuyor. Ancak Söğüt´ü Karakeçili´den, Beypazarı´nı Keskin´den daha fazla öne çıkartan temel sebebi tanıtımdır.

Sulakyurt´un 2014 senesine kadar en büyük eksikliği tanıtım ve tanınmışlıktı. İsmail Bildik´in Belediye Başkanı olması ile tüm Sulakyurtlulara bir özgüven geldiğini düşünüyorum. Nasıl derseniz, Artık Sulakyurtluyum deyince, Sulakyurt´un nereye düştüğünü soran yok. Sulakyurtluyum deyince ikinci konuşmamız muhakkak İsmail Bildik üzerine oluyor.

Yılını hatırlamıyorum, Ak Partililiğimin en koyu olduğu zamanlar, Kanal Siyaset´in yapmış olduğu “Yılın Mikrofon Ödülleri” töreninde tanıştım İsmail Bildik´le. Kendisine biraz önce anlattığım konuyu anlatarak, teşekkür ettim. Ogün bugündür, hangi partili olduğuma, kime oy atacağıma, kimi destekleyeceğime bakmaksızın sadece ve sadece Sulakyurtlu olmam nedeni ile gördüğüm ilgiyi ben biliyorum. Sulakyurt´u ve Sulakyurtluyu sevmediğini inkar etmek büyük bir günahtır diye düşünüyorum.

Birileri çıkıp yahu Sulakyurt´un neyi var ki? Gibi sorular sorabilir. Sulakyurt´un Şeyh Şami´sini, Sulakyurt´un Evliya Çelebi Seyahatnamesinde geçtiğini, Sulakyurt´un Asa Çeşmesini bilmeden. Mezhepçilik çatışmaları ile İslam aleminin dibine dinamit atıldığı şu dönemlerde, Köylerinde Alevi ve Sunnilerin birlikte kardeşçe, dostça, sımsıkı bir dayanışma ile yaşamadıklarını bilmeden. Evet, Sulakyurt tarihi ile, konumu ile, kültürü ile Kırıkkale´mizin çok önemli bir değeridir. Tıpkı Keskin, Balışeyh, Delice, Karakeçili ve Yahşihan gibi. Bu değerin tanıtımını yaparak sırtımızdan büyük bir yük alan Sayın İsmail Bildik´e teşekkür ediyorum.

Belediye başkanlığı yalnızca tanıtım mıdır? Elbette değil! Belediyecilik hizmet demektir, kenti ayağa kaldırmak demektir. Kentin sorunlarını çözmek, çözmek için mücadele etmek demektir. İleri görüşlü olarak kentin ileride sorun yaşamasının önüne geçmektir. Bence tüm bu hizmetleri İsmail Bildik, elindeki imkanlar dahilinde yerine getirmiştir. Gece 3´te 4´te su arızasını tamir eden işçiler ile birlikte çalışıp, sabah namazına vatandaşlarının çeşme suyun abdest alması için gece gündüz uyumadan çalışan bir adamdır, İsmail Bildik.

İttifakın olmadığı zamanlarda şehrin tek muhalif belediye başkanı olup, buna karşın iktidar belediye başkanları kadar hizmet verebilme derdi ile dertlenen bir adamdır İsmail Bildik. Belediye envanterinde kente hizmet edecek yeterli araç yokken, MHP´li büyük belediyelerden hibe yoluyla (ücretsiz) araç alan ve ilçesine daha iyi hizmet etmeye çalışan adamdır İsmail Bildik.

Kentin çocuklarını, sokaktan, uyuşturucudan, gayri resmi her türlü alışkanlıktan uzak tutmak için onlarla kar topu oynayan, onlar için spor kulübü kurup, onlarla beraber antrenmanlara çıkan adamdır İsmail Bildik. Yalnızca bir Sulakyurtlu olarak değil, şehrin tamamını seven, benimseyen, her birini kendi değeri olarak gören, bu şehrin çocuklarını, gençlerini, vatandaşlarını seven bir bir birey olarak Teşekkürler İsmail Bildik.

İsmail Bildik seçime gidiyor, tıpkı yurdumuzun her bir köşesinde olduğu gibi Sulakyurt´ta da büyük bir heyecan var. Sulakyurt´un bir Bildiği var sloganı ile çalışmalarını yürütüyor, MHP adayı ve Belediye Başkanı İsmail Bildik. Ne diyelim gerçekten Sulakyurt´un bir Bildiği var. İnanıyorum ki Sulakyurtlular Bildik´lerine sahip çıkacaklardır.