Sulakyurt´ta atık su arıtma tesisi kuruluyor

Temiz ve yaşanabilir bir çevre için harekete geçen Sulakyurt Belediyesinin kısa bir süre önce başlattığı Kanalizasyon arıtma tesisi çalışmaları hızla devam ediyor. Belediye Başkanı İsmail Bildik çalışmaların kısa zamanda tamamlanarak arıtma tesisinin ilçeye hizmet vermeye başlayacağını söyledi.  

ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi

Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik bir süre önce yapılan ihalenin ardından çalışmaları başlatılan Kanalizasyon arıtma tesisi inşaat alanında incelemelerde bulundu. İnşaat sahasında yetkililerden bilgi alan Belediye Başkanı Bildik, inşaat çalışmalarının 450 gün süre içerisinde tamamlanacağını söyledi. İller Bankası tarafından desteklenen proje tamamlanmasının ardından tesis ilçeye hizmet vermeye başlayacak.

MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK´E TEŞEKKÜR

Çalışmaların planlı şekilde ilerlediğini belirten Belediye Başkanı İsmail Bildik “Sulakyurt Belediyesine, Milletvekilim Halil Öztürk´ün destekleri sayesinde Kanalizasyon arıtma tesisi yapımı devam ediyor. Vekilimden Allah razı olsun, işi gücü rast gitsin. Hani kanalizasyon arıtma tesisi yapılıyordu ne oldu diyenler bizi seyretmeye devam edin, bekleyin sürprizleri günü geldikçe paylaşacağız” dedi.

60 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ

Bildik “Kanalizasyon arıtması olamayan, 60 yıllık İlçemizin en önemli sorunu olan kanalizasyon arıtma tesisi ihalesini geçtiğimiz yıl sonuna doğru yapmıştık ve çalışmaları başlamıştı. İlçemiz kanalizasyonunun Baraja akmasından kaynaklı sivrisinek istilası ve halk sağlığını tehdit eden unsurlar inşallah son bulacak. Eğer Kanalizasyon arıtma bu yılda yapılamasaydı ilçemiz yaşanmaz bir hal alacaktı” dedi.