Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi tarafından STEM Eğitim çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya katılan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak STEM eğitimlerine önem verdiklerini söyledi.

 

ÖĞRENCİLERE İHTİYACIMIZ VAR

İl Milli Eğitim Müdürü Tüfekçi, içerisinde bulunduğumuz dijital çağın gereksinimlerini karşılamak için 21. Yüzyıl becerileri ile donatılmış, teknolojiyi olumlu anlamda kullanan ve geliştiren, tüketici bireylerden çok üretici bireylere ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Tüfekçi, “Dünyada Bilim ve Teknolojideki değişimlerine paralel olarak stratejik adımlar atılması, ülkemizin gelişmesi ve Dünyada söz sahibi olabilmesi için sizlere ve yetiştirdiğiniz öğrencilere ihtiyacımız var”

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı

 

BİRÇOK ALANDA FAYDA SAĞLAYACAKTIR

Bunun için Milli Eğitim Müdürlüğü olarak STEM eğitimlerine önem verdiklerini söyleyen Tüfekçi, “STEM eğitimi disiplinler arası ve uygulamaya yönelik yaklaşımı içeren fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi dört önemli disiplinin birbirleriyle bütünleşmesini, iş birliği içerisinde olmasını hedefleyen bir öğretim sistemidir. Bu alanlarda siz değerli öğretmenlerimiz gibi yetkin bireylerin olması birçok alanda fayda sağlayacaktır”

 

VERİMLİ BİR EĞİTİM

“Bu bağlamda çalışmaların olması iş birlikçi çalışma içerisinde bulunması durumunda STEM eğitimi ile ilgili birçok Avrupa Ülkelerinden iyi bir konuma gelebileceğimizi düşünüyorum. Diliyorum ki Ülkemiz bu anlamda hak ettiği yere gelir ve STEM eğitimi alanında ciddi adımlar atılır. Bakanlığımız 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz bu eğitimde sizlere başarılar diliyor, verimli bir eğitim olmasını temenni ediyorum” dedi. Haber: Kenan KUZUCU