Ak Parti Belediye Başkanı Mehmet Saygılı uzun zamandan bu yana kamuoyunda merakla beklenen projelerini yaptığı basın toplantısı ile tanıttı. Saygılı projeleri için mahallerde yapılan görüşmelerde il için sorun olan şehir hayatını kolaylaştıracak projeler oluşturduklarını söyledi. Saygılı ilk projesinin öncelikle Kırıkkaleli olmak olduğu bu olguyu sağlayamadıkları zaman yapılan projelerin hiçbir anlamı olmayacağını söyledi. Saygılı 'Aday adayı olduğum zamandan bu yana söylediğimi bir şey var Doğduğumuz doyduğumuz şehir Kırıkkale'de hepimiz Kırıkkaleliyiz. Kırıkkalelik çevresinde birleşirsek bu projelerin anlamı olur.Yoksa yapılan hizmetin hiçbir anlamı yok' şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Meydanı Yer altı otopark Projesi

Başkan adayı Saygılı ilimizde otopark sorunun büyük bir problem olduğunu bu proje ile su sıkıntının ortadan kalkacağını söyledi. Saygılı proje hakkında 'Şehrimizin önemli sorunlarından biri olan otopark problemini çözeceğiz. Cumhuriyet Meydanı'mızda yer alan Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Atatürk İlköğretim Okulu ek binalarının başka bir bölgeye taşınması ile oluşacak alanda büyük bir yeraltı otoparkı yapmayı planlıyoruz. Yeni inşa edeceğimiz yeraltı otoparkının üzerini de yeniden düzenleyerek, şehrimize yeni bir meydan ve rekreasyon alanı kazandırmayı hedefliyoruz' şeklinde konuştu.

Tren hattı iki yaka projesi

Başkan adayı Saygılı Kırıkkale için çılgın proje olarak adlandıracağı proje hakkında geniş bilgi verdi. Saygılı yıllardır tren hatti ile şehrin iki yakasının birleşemediğini bu proje ile iki yakanın birleşeceğini söyledi. Saygılı 'Şehrimizi ortasından geçen demiryolu hattını yer altına alacağız.Demiryolu Altgeçidi ile şehir nüfusunun %20'sinin yaşadığı iki yakayı yıllar sonra yeniden birleştirmeyi planlıyoruz.' şeklinde konuştu.

Ardiyeciler sitesi düzenlemesi projesi

Saygılı bu proje ile Ardiyeciler sitesini kaldıracaklarını tren hatti projesini devamı olarak gördüğü proje hakkında 'Kırıkkale'nin simgesi olan Kaletepe'yi şehrimizin yeni cazibe merkezi yapacağız. Şehrimizin merkezinde yer alan ve artık esnafımızın ihtiyaçlarına tam olarak cevap vermeyen Ardiyeciler Sitesi'ni, esnafımızla görüşerek daha uygun bir yere taşımayı ve ihtiyaçlara cevap verebilecek yeni bir site kurmayı planlıyoruz. Böylece Kaletepe'yi de içine alacak mevcut alandan geçen Çoruh Özü'nü ıslah ederek, halkımızın nefes alacağı ve bünyesinde yürüyüş alanları ve kafelerin yer alacağı büyük bir park yapmayı planlıyoruz' dedi.

Kavşak projeleri

AK Parti Belediye Başkanı Mehmet Saygılı son yıllarda büyük sıkıntı yaratan il trafiğini rahatlatmak için kavşak projeleri düşündüklerini söyledi. Saygılı yapılacak olan kavşaklarla da şehir hayatını rahatlayacağını belirterek 'Şehrimizde ulaşımın can damarı konumundaki kavşaklarımızı yeniden düzenleyeceğiz. Etiler Kavşağı ve Alpaslan Pehlivanlı Bulvarı Kavşağı başta olmak üzere kent genelindeki kavşaklarda trafiği düzenleyecek projeleri hayata geçirmeyi amaçlıyoruz' şeklinde konuştu.

Kayseri Yol kavşağı

Saygılı şehrin kayseri ve Samsun yolu girişine yapmayı planladıkları kavşak projesi ile şehir girişine bir düzenleme getireceklerini ifade ederek 'Şehrimizin merkezinden geçen ve aynı zamanda şehirlerarası ulaşımı da sağlayan Kayseri - Kırıkkale Yolu'nda yeni bir kavşak inşa edeceğiz. Otogar Kavşağı ile şehir merkezindeki ulaşımı daha güvenli bir hale getirmeyi amaçlıyoruz' dedi.

Kültür Merkezi Projesi

Belediye Başkan adayı Mehmet Saygılı Kırıkkale genelinde bir ihtiyaca karşılık verecek olan bir Kültür Merkezinin olmadığını bu eksikliği gidermek için böyle bir proje hazırladıklarını söyledi. Saygılı 'Şehrimize uluslararası standartlarda büyük bir kültür merkezi kazandıracağız.Yeni kültür merkezimizin, halkımızın sadece bugünkü ihtiyaçlarına değil gelecekteki ihtiyaçlarına da cevap verecek teknolojilik altyapıya sahip olmasını hedefliyoruz' ifadelerini kullandı

Emekliler Çiçek Bahçesi

AK Parti Belediye Başkanı Saygılı geçtiğimiz günlerde bahsettiği proje hakkında şu bilgi verdi.'Şehrimizin nüfusunun yarısı emekli vatandaşlarımızdan oluşuyor. Emeklilerimizin daha mutlu ve daha huzurlu yaşamalarını sağlayacağız.Bünyesinde mescidi ve yemek salonu bulunan bir 'Hobi Bahçesi' yapmayı, burada emeklilerimizin süs bitkileri yetiştirmesini ve emeklilerimizin ürettiği süs bitkileri ile şehrimizin park ve yeşil alanlarını daha renkli ve daha güzel bir görünüme kavuşturmayı planlıyoruz: Bu sistem Avrupa'nın ve Ülkemizin bir çok yerinde uygulanıyor.Bunu şehrimizde de uygulayacağız' dedi.

Kent Parkı Projesi

Başkan adayı Saygılı şehirde yaşayan vatandaşlar hafta sonları değerlendirecek alan bulma konusuna büyük sıkıntı çektikleri bu proje ile bu sıkıntının sonlanacağını ifade etti. Saygılı 'Şehrimize, Kırık Köyü Mevkii'nde bulunan ormanlık alanda yeni bir Kent Parkı kazandıracağız Bölgede yürüyüş yolları ve mesire alanlarını yeniden düzenleyerek halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz' ifadelerini kullandı.

Mahalle Konakları

Saygılı mahallerde yapacakları konaklarla gençlerin, hanımların bir araya gelip eğitim alacakları ve sosyal aktiveler yapabilecekleri bir yer düşündükleri bunu da bu proje ile hayata geçireceklerini söyledi. Saygılı 'Mahallelerimizde, bünyesinde toplantı ve eğitim salonları bulunan 'Mahalle Konakları' inşa edeceğiz.Böylece muhtarlarımıza, kadınlarımıza ve gençlerimize hem eğitim hem de sosyal imkanlar sağlamayı planlıyoruz' dedi.

Parklar Projesi

Başkan adayı Saygılı şehirdeki tüm parkların tekrar elden geçireceği ve atıl halden kurtaracaklarını söyledi. Saygılı yeni park alanları da yapmayı planladıklarını belirterek 'Şehrimize yeni parklar ve yeşil alanlar kazandıracağız. Uygun olan ve yeni belirleyeceğimiz arazilerin tamamında yapacağımız parklar ve yeşil alanlar ile halkımızın nefes almasını sağlamayı hedefliyoruz ' ifadelerini kullandı.

Spor alanları Projesi

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Saygılı şehir merkezinde spor yapılacak alanın çok az olduğunu projelerini hayata geçmesi ile vatandaşların daha rahat spor yapmalarına yönelik parklarda spor aletleri koyacaklarını söyledi.Mevcut parklardaki spor aletlerinin de yenileceğini belirterek 'Şehir genelinde açık hava spor alanları yapacağız.Parklarımız başta olmak üzere uygun noktalarda yapacağımız açık hava spor alanları ile vatandaşlarımızın daha sağlıklı olmasını ve sporun bir yaşam biçimi haline gelmesini hedefliyoruz ' ifadelerini kullandı.

Engellileri unutmayacağız

Saygılı yapacakları tüm projelerde engelli vatandaşlarımızın rahat kullanmaları için engelleri kaldıracaklarını belirterek 'Şehrimizde engelli vatandaşlarımızın hayatını zorlaştıran tüm engelleri ortadan kaldıracağız. Yapacağımız çalışmalar ile engelli vatandaşlarımızın daha rahat hareket edebilmelerini ve şehrin imkanlardan daha fazla faydalanabilmelerini sağlayacak uygun şartları oluşturmayı hedefliyoruz ' dedi.

Aday olmadan önce düşündüğüm projeler

Projelerinin sunumu sonrası da soruları cevaplayan Saygılı bu projelerini belediye Başkanı olmadan önce planladığı projeler olduğunu İl Genel Meclisi başkanı olduğu dönemde hatta daha öncesinde yapılması uygun olarak düşündüğü projeler olduğunu söyledi. Saygılı 'Benim tevazu gösteremeyeceğim tek şey işimdir.İşimi düzgün yaparım.Projelerimi konusunda yapılma ihtimali çok yüksek olan projeler olarak görüyorum. Yerel kaynakların ve kurumlar arasındaki ilişkiler ve kurumların proje ile düşünceleri de önemli. Bir çoğu ile projeler konusunda fikir alışverişinde bulunduk' şeklinde konuştu.

Temel mantık belli

İktidar Partisi Belediye Başkan adayı olarak bir çok vaatte bulunabileceğini ama yapılamadıktan sonra bir anlamı olmadığını belirten Saygılı' Projelerimdeki temel mantık belli. Yapacağımızı söyleyeceğiz, söylediğimizi yapacağız.Partimizin genel prensibi bu.Uçuk kaçık ayakları yere sağlam basmayan projeler üretmeyeceğiz. Ürettiğimiz projelerde hayata geçecek projeler olacak' şeklinde konuştu.

Bu şehir gelişecek

Başkan adayı Saygılı Cumhuriyet Meydanında yapılan mitingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Silah Organize Sanayi'nin Kırıkkale kurulması müjdesini verdiğini hatırlattı. Saygılı 'Ülkenin savunma sanayinin bel kemiği Kırıkkale olacak. Doğal olarak bu şehir gelişecek.Gelişimine ayak uydurmak zorundayız.Bu gelişime hazır olmamız gerekiyor' ifadelerini kullandı.