TÖREN SIRASINDA DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

12 yaşındaki ressamdan şehit babası anısına resim sergisi 12 yaşındaki ressamdan şehit babası anısına resim sergisi

Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yardımcısı Sait Özkılınç, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, kamu kurum il müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından başlayan programda konuşma yapan Vali Yardımcısı Sait Özkılınç, “Nasıl ki 1071 Malazgirt´te Anadolu´nun kapılarını bizlere açan ecdadım Çanakkale´de destan yazmıştır” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK

“Her millet destan yazamaz. Çanakkale gibi bir destanı ancak Türk milleti yazabilir. Malazgirt´te yazdı, Dumlupınar´da yazdı, 15 Temmuz´da bir kez daha destan yazdı. Şimdi bir kez daha Fırat Kalkanı Harekâtı ve Zeytin Dalı Harekâtı ile yine bu destanlar yazılıyor. Bu uğurda toprağın bağrına emanet ettiğimiz koç yiğitlerimiz de var. Şairin de dediği gibi, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Bu topraklar çoktan vatan olmayı hak etmiştir.”

ASLA UNUTMAYACAĞIZ

“Çünkü asırlar boyunca bu vatan için Ay yıldızlı bayrak için gözünü kırpmadan şehitlik mertebesine ulaşan ve bu uğurda gazi olan kahramanlarımız vardır. Sevgili gençler, tarihi büyük destanlarla dolu bir milletin evlatları olarak bununla gurur duymalısınız. Onların bizlere emanet ettiği kutsal vatan toprakları ve ay yıldızlı bayrağa sahip çıkmazız için çok çalışmamız gerekiyor” dedi. Konuşmaların ardından Kırıkkale Lisesi öğrencileri tarafından “Çanakkale” isimli oratoryo gösterisi gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ