İHBARLAR GİZLİ TUTULACAK

Hayatın her alanında kullanılmaya başlayan akıllı telefon teknolojileri, birçok konuda ulaşımı da kolaylaştırmaya devam ediyor. Bunun bir örneği de Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğünün başlatmış olduğu kampanya. Oluşturulan ihbar hattı ile akıllı telefon uygulaması whatsapp üzerinden Kırıkkale Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerine ulaşmak çok daha kolay hale geldi. Bu uygulama ile vatandaş gördüğü, tanıklık ettiği uyuşturucu alışverişini veya kullanımını hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadan metin, fotoğraf veya video yoluyla whatsapp uygulaması ile 0552 155 71 71 numaralı telefona iletilebilecek. Bu hat üzerinden ihbarda bulunan kişilerin kimlikleri ise yasa gereği gizli tutulacak, üçüncü şahıslara kesinlikle bildirilmeyecek.

 

AMAÇ İHBARLARIN KOLAYLAŞTIRILMASI

Yapılan broşürde şu ifadelere yer verildi, “Narko Mobil Polis Projesi; İnternet tabanlı Sosyal Medya ve Anlık Mesajlaşma Uygulaması vasıtası ile Şahit Olunan, Uyuşturucu Suçlarının İhbar Edilmesinin Kolaylaştırılması, Sizlerden Gelen Bilgilerin İhbar ve Delil Olarak Kullanılmasıyla Suçun Men Edilmesi ve İspatı Sağlanacaktır. Uyuşturucu suçlarıyla daha etkin; Mücadele Etmek Amacıyla, Akıllı Telefonlarda Kullanılan WHATSAPP Uygulaması ile Narkotik Suçları Emniyet Birimine Anında Yazarak, Fotoğraflayarak ve Video Kaydı Almak Suretiyle Aktarılabilecektir. Belirtilen kapsamda yapılan tüm İhbarlarda İhbar eden vatandaşlarımızın Kimlik Bilgileri Yasa Gereği Gizlilik Altında Saklanmaktadır”

 

Türkiye’de büyük boykot kararı! Türkiye’de büyük boykot kararı!

ZEHİRLENEN BİREYLER YERİNE SAĞLIKLI BİREYLER KAZANMAK

“Madde bağımlılığı ve uyuşturucu kullanımının insan vücudunda telafisi mümkün olmayan zararlar verdiği ve kısa süreli bir hayata yol açtığı tüm dünyaca bilinmektedir. Ülkemizde madde ve uyuşturucu bağımlılığının engellenmesi ve ülkemiz vatandaşlarının basit nedenlerle yok olması kabul edilebilir değildir. Madde ve uyuşturucu kullanan bireylerin kullanımın etkisi altında başta kendileri, aileleri ve toplum hayatına verdikleri zararı engellemek için ihbar hattını önemle ve özenle kullanılması ile zehirlenen bireyler yerine sağlıklı bireyler kazanmak ve ülkemiz kazanımlarının zehir tacirlerine aktarılmasını engellemek ortak hedefimiz olmalıdır”