İl Müftülüğü ilimizdeki mülteci ve sığınmacılara yönelik programlarına devam ediyor. Son olarak Kadın-erkek yaklaşık 50 dolayında mültecinin iştirak ettiği dini sohbette İl Müftüsü Gerek, mültecilere dini bilgiler verdi. Müftü Gerek 'Sizler savaş veya insani nedenlerle ülkelerinizi ve yurtlarınızı terketmek zorunda kalarak Türkiye'mize geldiniz. Sizler bizim misafirlerimizsiniz. Sizlerle insanlıkta eş, dinde kardeşiz. Yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de biz inananları kardeş ilan etmiştir. Sevgili Peygamberimiz de Müslüman Müslümanın kardeşidir buyurmaktadır. İnsanın hayır bildiğinde şer, şer bildiğinde hayır olabilir. Dolayısıyla karşılaştığımız her türlü sıkıntıyı iyiliğe ve hayra yoralım. Olaylar karşısında metanet ve sabrmızı muhafaza edelim. Azim ve Hakim olan Yüce Allah'a tevekkül edelim. Cenab-ı Hak'tan hakkımızda her daim hayırlısını temenni edelim. Bahçelievler mahallesinde Kardelen Kız Kur'an Kursumuz bulunmaktadır. Bu kursa giderek hem kendiniz hem de çocuklarınızla birlikte en kısa zamanda Kur'an-ı Kerim öğrenebilirsiniz. Kur'an okumasını bilenler de kendilerini daha iyi geliştirebilirler. Görevlilerimiz bu konuda sizlere ellerinden geldiği kadar yardımcı olacaklardır' şeklinde konuştu.

İkramlarda bulunuldu

Gerek konuşmasının devamında; 'Bazı mahallelerde Kur'an kurslarımıza devam eden mülteci çocuklarının çok güzel Kur'an öğrendiklerinden memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Bundan böyle belli aralıklarla sizlerle bir araya gelip dini sohbetlerimize devam edeceğiz inşallah. Tek dileğimiz hiç kimse kimsesiz, ilgisiz ve sevgisiz kalmasın. Müftülük olarak her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum' dedi.

Deprem Uzmanı Naci Görür o illeri uyardı! Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde… Deprem Uzmanı Naci Görür o illeri uyardı! Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde…

Türk Devletine dua ettiler

İl Müftüsü Bekir Gerek'in yanısıra İl Vaizi Halis Benli ve Şube Müdürü İmam Hüseyin Yaşar'ın da hazır bulunduğu sohbetin sonunda Cami görevlileri İlhan Avan ve Nafi Doğu tarafından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. İl Vaizi Halis Benli ayrıca mültecilere İslam'da dayanışma ve yardımlaşma konularında Kur'an-ı Kerim'den ayetler ve Peygamberimizin hayatından örnek anekdotlar ile hadisi şerifler okudu. Mülteciler İl Müftüsünün kendileriyle ilgilenmelerinden ve dini sohbet yapmalarından dolayı çok memnun olduklarını ve her zaman Türk devletine ve milletine dua ettiklerini ifade ettiler.