GENEL FAALİYETİMİZ VAR

Yesevi Yardım Derneği olarak birçok ülkede önemli görevler üstlendiklerini belirten Yesevi Yardım Hareketi Sağlık Komisyonu Başkanı Selçuk Karahan, yaptığı açıklamada, “Türkiye geneli ve sınır ötesindeki Makedonya, Kosova, Gürcistan, Suriye, Arakan bu bölgelerde, bu ülkelerde insani yardım faaliyetleri gerekse kültürel faaliyetlerimiz, gençlik hizmetlerimiz kapsamında genel faaliyetimiz var.” dedi.

 

SÜNNET ORGANİZASYONLARIMIZ OLDU

İnsani yardımların yanı sıra sünnet organizasyonları da gerçekleştirdiklerini belirten Karahan, şunları söyledi: “Savaş mağduru insanlara erzak, gıda, sünnet operasyonu, Suriye´nin Çobanbeyli bölgesinde, Kubbesin, Bizaa, belgesinde 250 çocuğu, Türkmen kardeşlerimizin çocuklarını sünnet ettik. Günlük iftar programlarımız var. Makedonya´ya açmış olduğumuz Sultan Murat Han Kültür Merkezimiz, Gençlik Merkezimiz var. Oradaki soydaşlarımıza hem İslami bilgilerini, dini bilgilerini, hem de Türk kültürümüzü yaymak ve pekiştirmek açısından oraya bir gençli merkezi açtık. Kosova bölgesinde yine sünnet organizasyonlarımız oldu”

 

İNSANLAR ZATEN BİZLERİ BEKLİYORLAR

“Suriye´de gıda yardımı, elbise, giysi yardımı bunun yanı sıra 260 çocuğumuzu da orada sünnet yaptık. Suriye bölgesi daha mağdur bir bölgeydi. Savaştan dolayı oradaki çocukların sünnet imkanı kısıtlıydı. Biz de bunu gözeterek böyle bir organizasyon yaparak ortak noktamız olan sünneti orada gerçekleştirmiş olduk. Oradaki insanlar zaten bizleri bekliyorlar. Gönüllerini açmışlar bizleri bekliyorlar. Biz de Türk beklenendir diyerek onlara koşa koşa yardım için gidiyoruz. Oradaki bir çocuğun babası bize ‘Türkiye olmasıydı eğer biz şuan burada olmazdık´ dedi. Yine Makedonya´daki bir genç, ‘Biz sizi her sene hacı yolu bekler gibi bekliyoruz´ diyorlar.”

Rakı fiyatına büyük zam geliyor! Rakı fiyatına büyük zam geliyor!