Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar, Tüm Muhtarlar Başkanı Ağa Pehlivanlı, Kırıkkale'nin 28 muhtarı, Muhtar azaları ve vatandaşlar katıldı. İlk Olarak Asayiş Müdürü Ahmet Güler düğünlerde atılan silahların getirdiği Zararlar hakkında muhtarı ve protokolü bilgilendirdi. Güler ' Sizlere gösterdiğimiz sunumda yaşanmış olayları gördünüz Biz bu silah atılması sorununu çözmek için elimizden genli yapıyoruz. Sizlerden de desteğini bekliyoruz. Biz bu tür bir olayı aydınlatmaya çalışırken bile zorluk yaşıyoruz. Ayrıca hafta sonu düğünler nedeniyle izinli olan arkadaşlarımızı bile görev yapmak zorunda kalıyor. Bizler sizlerin evlatlarıyız. Siz kendi evladınızın böyle olmasını ister misiniz? Bakın bir düğün en az üç dört kez ikaz ediliyor. Ama sonuçta değişen bir şey olmuyor. Sizlerden destek istiyoruz' ifadelerini kullandı
Her mahalleye bir amir
Daha Sonra Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar yaptığı konuşmasında' Bu silah atma bir çok yaralanmalara sebep verebiliyor. En azından muhtarlarımız yanlarında ki bir kişiyi bilgilendirirse ne kadar çok kişiye ulaşırsak iyi olur. Yeni bir çalışmamız daha var. Önümüzdeki günlerde sizleri bilgilendireceğiz. Her mahallenin bir irtibat sorumlusu olacak. Bu irtibat sorumlusu arkadaşlar amir arkadaşlardan oluşacak. Muhtarlarımız sorumlu arkadaşımızla direk irtibata geçecek. Mahalledeki asayiş olayları ile ilgili bilgi paylaşımı sağlanacak ortak çalışma yapacak. Bu şekilde güvenlik güçleri ile daha yakın sorunlarınızı aktarabilmenin yolunu bulmuş olacağız ''şeklinde konuştu.
Çözmek sorun değil
Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise ' Biz bu konuda çok hassasiyetliyiz. Bizim herkese kapımızda gönlümüzde açık. Bu sorunun çözümünü istiyoruz. Bu konuda en mağdur olanlardan biride benim. Bulunduğum mahallede ikide bir silah atılıyor. Ekipleri gönderiyoruz. Bir sıkıntı olmuyor. Arkasından bir daha silah atılıyor. Bu silah atma işini çözmek zor değil. Ben her düğüne bir polis görevlendiririm ve söylerim senin görevin düğün bitimine kadar burada oturacaksın ama ben bunları yapmak istemiyorum. Millet Polis baskısıyla polis korkusu olmasını istiyoruz. Adam mermiyi hava ya sıkıyor sanıyor ki mermi havada kalacak. Düşünmüyor o merminin hava da kalmayarak yere düşüneceğini. Bu tür şeyler eskide kaldı. Benim aklımın ermediği bir türlü izah edemediğim birisi para atma birisi silah atma. Bununla şeref kazanılıyorsa bana lazım değil kardeşim böyle şeref kazanma. Mahallenin sorunlarına ulaşmada sizlere ihtiyaç duyuyoruz. Sizlerden destek bekliyoruz''dedi. Seminer daha sonra soru cevap kısmıyla sona erdi.
Muhtarlar sorunlarını anlattı
Kırıkkale Valisi Ali Kolat daha sonra muhtarların sorunlarını dinledi. Muhtarlar düğün salonu çok olmasına rağmen fiyatlarını yüksek olmasından şikayet ettiler. Vali Kolat'ta bu işin arz talep meselesi olduğunu düğün salonu sayı arttıkça salonu fiyatlarında düşeceğini söyledi. Kolat ayrıca muhtarları uyararak silah atma olaylarını devam etmesi halinde sokak düğünlerini tüm Kırıkkale'de yasaklayacağını söyledi. Sokak düğünü konusunda tek kararı veren kişi kendisi olmadığını söyleyerek ' Eleştiriden çok dua aldım. Düğün yasağı kararını keyfimizden almadık. İhtiyaca yönelik aldık. Benden önceki Valimizde bu karı almıştı. Bu kararı sadece ben vermiyorum. Belediye Başkanı da Sağlık İl Müdürlüğü de, Emniyet Müdürlüğü de bu işin içinde. Kararımızı iyi verelim geri adım atmayacağız. Valiliğimi ortaya koyarım geri adım atmam' ifadelerini kullandı. Kaletepe Mahallesi Muhtarı Mehmet Şeker'in saz ve orkestra seslerini yüksek olmasında da şikayet etmesi üzerine Vali Kolat bu konuda da çalışma yapacaklarını söyledi. Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Keser düğünlerde atılan havai fişekler konusunda şikayeti üzerine vali Kolat görevli memurların bu konuda uyarılarda bulunacaklarını söyledi.