YATIRIM HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kırıkkale Valisi Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, Savunma Sanayi Müsteşarlığı´nca düzenlenen ‘Hafif Silah ve Mühimmat Çalıştayı´na katıldı. Ankara´da Savunma Sanayi Müsteşarlığı Toplantı Salonu´nda düzenlenen çalıştay´da bir sunum yapan Vali Haktankaçmaz, firma ve kurum temsilcilerine Kırıkkale´deki yatırım ortamı hakkında bilgi vererek çalıştaya katılan firmaları Kırıkkale´de yatırım yapmak üzere ilimize davet etti.

SİLAH OSB BİR İLK OLACAK

Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi´nin Türkiye´de bir ilk olduğunu vurgulayan Haktankaçmaz, “Bu yerimizin faaliyete geçmesiyle birlikte savunma sanayii alanında önemli çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz. Bölgemizin alt yapı çalışmalarını tamamladık. Talepte bulunan yatırımcılarımızla gerekli görüşmeleri sağlayarak onlara yerlerini teslim ederek, gerekli sözleşmelerimizi imzalıyoruz” dedi.

TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Sarıkızlı Köyü Derneğinden, Önal’a ziyaret Sarıkızlı Köyü Derneğinden, Önal’a ziyaret

Haktankaçmaz, “Silah İhtisas OSB Türkiye için çok önemli bir yatırım. Şu anda alt yapı çalışmalarımız sona ererken 4´ncü bölgede yer alan ve 5´nci bölge teşvikinden yararlanabilecek OSB içinde 64 parsel bulunmaktadır. Tahsis talepleri uygun bulunan ve bize müracaat edecek firmalara arsa tahsislerini yapıyoruz. Arsa tahsisi isteyenler firmalar üzerinde değerlendirme yapıyoruz. Çok büyük bir yatırım. Kırıkkale´nin ülke savunmasındaki önemi bellidir ve yeni kurulacak Silah İhtisas OSB ile birlikte önemi artarken buraya önemli firmalarımızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ BİLGİLER AKTARILDI

Toplantıya, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı, MKEK Genel Müdür Yardımcısı, SASAD Yönetim Kurulu Başkanı ve üyesi olan elli adet firma yetkilisi, SİSİAD Başkanı ve on beş üye temsilcisi ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı daire başkanları, şube müdürleri ve uzmanlar katıldı.