Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 25.03.2016 14:58:43
SIĞINMACILAR CİDDİ PROBLEMLER YAŞIYOR

SIĞINMACILAR CİDDİ PROBLEMLER YAŞIYOR

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, ilimizde bulunan sığınmacıların ekonomik ve sağlık yönünden ciddi problemlerinin olduğunu söyledi.

 

KOLAT MÜLTECİLERİ ZİYARET ETTİ

Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, ilimiz Kaletepe ve Çalılıöz Mahallesi´nde oturan Iraklı ve Afganistan uyruklu, mülteci aileleri ziyaret etti. Ziyarette ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Zühtü Bozdemir, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Adnan Karaca ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü´nden yetkililer hazır bulundu.

 

YARIM TENCERE KAMPANYASI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Kalkınma Bakanlığı ve Ahiler Kalkınma Ajansının desteği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde yapılan “Sığınmacıların Sosyal ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu Projesi” kapsamında, sığınmacıların ilimiz insanlarıyla iletişiminin kuvvetlenmesi , kültürel olarak kaynaşmanın sağlanması amacıyla oluşturulan “Yarım Tencere Kampanyası” ile 50 Sığınmacı aile ve toplumda 250 Sığınmacının katılımıyla ve Sığınmacıların yemek erzakının alınması suretiyle yemek hazırlanması sağlanarak Kırıkkaleli ailelerle beraber yemek yenilmesinin planlandığını söyledi.

 

SIĞINMACILARIN CİDDİ PROBLEMLERİ VAR

Vali Ali Kolat sığınmacılara ülke olarak hepimizin elimizden geldiği kadar yardım edilmesinin gerekli olduğunu ifade ederek “İlimizde bulunan sığınmacıların ekonomik ve sağlık yönünden ciddi problemleri var. Bu sorunlarla ilgili neler yapılabileceği konusunda bir komisyon oluşturduk. Bu komisyon gerekli çalışmaları yürütüyor. Sığınmacıların Türkçe eğitim alabilmeleri açısından gerekli çalışmaları yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın da yaptığı çalışmayla bu çocuklar mevcut okullara devam ederek hem Türkçe öğrenecekler, hem de normal eğitimlerini sürdürecekler. Okullarımıza devam edenler var”

 

ÇOCUKLAR OKULLARA TUTUNAMIYORLAR

“Ama yine de yeterli değil. Bu çocuklar okullara tutunamıyorlar. Türkçe öğrenmekte zorluk çekiyorlar. Onun için bu konu ülkemizin önemli bir sorunu. Bu sorunun her halükarda çözülmesi için illerimiz bazı çalışmalar yapıyorlar.  Biz de Kırıkkale olarak Sığınmacılara elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Suriyeli sığınmacıların çalışmalarıyla ilgili kısmen kolaylıklar getirildi. Diğer mültecilerle ilgili benzer bir mevzuat düzenlenmesinin de yapılması gerekir. Sığınmacılar başka ülkeye gidinceye kadar aradan yıllar geçiyor. Çocukların eğitim alması ve geçimlerinin sağlanması gerekiyor”

 

AİLELERE YARDIMCI OLUYORUZ

“Bunlara çalışma ortamı belli oranda sağlanırsa yararlı olur kanaatindeyim. Bizler de İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla elimizden geldiği kadarıyla bu ailelere yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnşallah elimizden geldiğince faydalı olmaya çalışırız” dedi. Daha sonra, Vali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Iraklı ve Afganistan Uyruklu mülteci aileler ile yakından ilgilenerek, buradaki çocuklara çeşitli hediyeler verdiler.

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024