Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı


İl Sağlık Müdürlüğünün yeni binasına geçmesiyle birlikte boşalan eski bina için hazırlanan ‘Sıcak Yuvam´ projesinde sona gelindi. Bir süre önce çalışma başlatılan binada tadilat işleri tamamlandı. Projenin hayata geçmesiyle birlikte evde engelli yakını olduğu için ayrılamayan Kırıkkaleliler bu merkeze engellisini gönül rahatlığıyla günü birlik bırakarak işlerini halledebilecek.

GÜNDÜZLÜ BAKIM HİZMETİ

Kırıkkale Valiliği eski Sağlık İl Müdürlüğü binasının, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde Sıcak Yuvam projesiyle değerlendirilmesi için çalışma başlatmıştı. İl Sağlık Müdürlüğü eski Hizmet Binası içinde açılması planlanan ve tadilat işleri tamamlanan Kırıkkale Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Gündüzlü Ek Bakım Ünitesinin hizmeti girmesi için geri sayım başladı. Projenin hayata geçmesiyle birlikte, engellileri ve engelli yakınlarını farklı bir ortamda buluşturacak, soluk aldıracak merkezde aileler engellilerini gün içerisinde bu merkeze bırakabilecek.

ENGELLİ VE AİLELERİNE DESTEK

Binada incelemelerde bulunan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Projeyle birlikte Evde engelli yakınlarına baktığı için evlerinden ayrılamayan kişilere ve engellilere destek sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Vali Sezer “Engellilerimize ve engelli yakınlarımıza soluk aldıracak ‘ Sıcak Yuvam ‘ projesi. Bu proje için oluşturduğumuz Engelli Gündüz Bakım Merkezi´ne, ailelerimiz engelli çocuklarını gün içerisinde bırakabilecekler ve ailelerimiz bu sayede kendilerine zaman ayırabilecekler. Projeler tamamlandığı zaman engellilerimizin yaşam kalitesini daha da arttırmak adına benzer projelerin ikinci etapta da devam edecek. Biz engellilerimiz ve ailelerini kendimizden farklı görmüyoruz. Hepimizin ailesinde ve yakınlarımızda engellilerimiz var. Önümüzde bir yaşam var ve bu yaşamında bizlere ne getireceğini bilemiyoruz” dedi. Yapılan incelemelerde Vali Sezer´e Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Uğurlu´da eşlik etti. Haber Merkezi