Diyabet çalışması

İlkokul öğrencilerine sağlıklı beslenme konulu eğitim verildikten sonra okul bahçesine kurulan sıralarda anladıkları konusunda resim çizmeleri istendi. Şenlik havasında geçen resim yarışmasında ,çocukların yoğun katılımı sonrasında tüm öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldıktan sonra yapılan resimlerin tamamı okul duvarına asıldı. Özellikle Tip 1 diyabet hastası olan bir çocuğun çizdiği resimde doktorlara taş çıkarırcasına diyabet hastalığı mekanizmasını tam olarak anlatabilmesi dikkat çekti.

Resim yarışması

Resim yarışması sonrasında okul bahçesinde çeşitli çizgi oyunları oynanarak fiziksel aktivitenin önemi konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışıdı. Eş zamanlı olarak Altunbilekler AVM de konu ile ilgili stand açılarak erişkin vatandaşların kan şekeri ölçümleri yapıldı ve broşürler yardımıyla Kırıkkale halkı bilgilendirildi. Etkinliklerin devamı olarak Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından radyo programı düzenleneceği öğrenildi.

Bilgi verildi

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş yaptığı açıklamada 'Diyabet, diğer adıyla şeker hastalığı vücudumuzda pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insülin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması durumunda gelişen ve ömür boyu süren bir hastalıktır. Kısacası diyabet kişinin, yediği besinlerden kana geçen şekeri yani glikozu kullanamaması ve kan şekerinin yükselmesidir' dedi.