Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 7.08.2019 16:10:40
ŞEHRİN KADERİNİ DEĞİŞTİREN ADAM

ŞEHRİN KADERİNİ DEĞİŞTİREN ADAM

ŞEHRİN KADERİNİ DEĞİŞTİREN ADAM

5 Kasım 2018 tarihinde Kırıkkale Valiliğine atanan Yunus Sezer ilimizde yaptığı hizmetler ile şimdiden Kırıkkale´nin tarihine adını yazdırdı.

TARİHE ADINI YAZDIRDI

26 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Kırıkkale Valiliğine görevlendirilen ve 5 Kasım 2018 tarihinde göreve başlayan Kırıkkale Valimiz Sayın Yunus Sezer, Kırıkkale´de rüyalarda kalmış ve hayal dahi edilemeyen birçok proje ile tüm şehrin sevgisini ve takdirini kazandı. Devam eden ve hayata geçen projeler ile Kırıkkale büyük bir atılıma başladı. Tarihi varlıklarımızın korunması ve restore edilmesi, kültürel faaliyetlerin artması, sosyal aktivitelerin oluşturulması, spor yatırımlarının yapılması ve spor faaliyetlerinin yapılması, yöresel ürünlerin ortaya çıkartılması ve tanıtılması, Turizm yatırımlarının yapılması gibi çalışmalar 30 yıl sonra Kırıkkale´nin kimlik kazanmasına neden oluyor. Kırıkkale´nin genç bir Cumhuriyet Şehri olmadığını, büyük bir tarihe, etkin bir kültüre sahip olduğunu kanıtlayan Kırıkkale Valimiz Sayın Yunus Sezer, Kırıkkale tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

İŞTE O PROJELER

Göreve başladığı gönden bu yana Çeşnigir Kanyonu yapılması, Oba Köy Kurulması, Lavanta Vadisi yapılması, Ballı Baba Türbesinin restore edilmesi, Macera Adası Yapılması, Yeşil Vadi Projesinin kısmen de olsa yapılması, Trafik Eğitim Parkuru yapılması, Şehitler Anıtı Projesi, Denek Dağının Turizme kazandırılması için çalışmalar yapması, Yöresel Ürün çeşitliliğinin korunması, tanıtılması ve ofisler aracılığı ile toplanıp paketlenerek, Denek Markası ile pazarlanması, Biz Anadoluyuz Projesi ile okul gezilerinin  artırılması, Muhabbete engel yok diyerek engellilerimizin evlerinde ziyaret edilmesi, hayata geçmek üzere olan Sıcak Yuvam(Engelli gündüz bakım merkezi) Projesi, Ahmet Yesevi´nin oğlu olan Haydar Dede Türbesinin restore edilmesi, Keskin Millet Bahçesi Projesi, Keskin´in en önemli sorunu olan Su Problemini çözüme kavuşturmak üzere çalışmalar yapılması, Keskin İlçemize Doğalgaz getirmek için siyasilerle birlikte koordineli çalışmalar yapılması, İl Oluşumuzun 30. Yıl anısına eski Kaymakamlık Kupasının canlandırılarak Valilik Kupası düzenlenmesi ve katılan 41 Takımın tamamının malzemelerinin karşılanması, Ozanlar Evi Kitap Kafe projesi, vefatından bu yana ilk defa makro düzeyde Hacı Tşan´ı nma Programının yapılması, Gençlik hem Camii´de hem Spor´da projesi ile 1500´e yakın öğrencinin hem Dini eğitim alması hemde spor yapması, Çerikli Taş Camii restorasyon projesi, Bir Kahvenizi İçeriz projesi ile öğrencilerimizi evlerinde ziyaret, Türkiye´de bir çok valiliğin örnek proje olarak aldığı Açık Kapı sosyal yardımlaşma programı, Hayat Boşluk Kabul Etmez Projesi ile bağımlılıklarla mücadele edilmesi, İzdez programı ile kamu kurumlarının denetlenmesi, devam eden çalışmaların kontrolünün sağlanması ve kurumların daha aktif hale getirilmesi, Çalışma Planları toplantıları ile kurum çalışmalarının sürekli toplantılar ile değerlendirilmesi, Ahılı´da testi üretiminin yeniden başlatılması, Ahılı Göleti ve çevresinin Mesire alanı haline getirilmesi projesi, Fikret Karabudak Stadının tadile edilmesi, Köy Yollarının yapılması ve ilimizde yapılan kitap fuarı yapılması gibi bir çok proje tamamlandı veya çalışmaları başlatıldı.

EKONOMİ GÜÇLENECEK

Kırıkkale tarihinde ilk defa bir bürokrat bu kadar büyük projelerin altına imza atarken aynı zamanda Karaahmetli Tabiat Parkı gibi birçok atıl durumda olan yatırımları da yeniden canlandırmaya başladı. İlimiz ekonomisine de katkısı olacak ve taşraların kalkınmasını sağlayacak birçok projenin aynı anda çalışmaları devam ederken hem şehrimiz kimliğini buluyor, hem de unutulmaya yüz tutmuş birçok konu yeniden canlandırılıyor. Yapılan Turizm yatırımları geliştirilir ve korunuz ise 5 yıl sonra şehrimiz başta Ankara´dan aldığı yerli turist sayesinde İç Anadolu´da en çok turist alan iller arsında yer alabilir. Şehrimizin ekonomi alanında atılım yapması için çalışmalar yürüten Sayın Valimiz, Kırıkkale´nin parasını Kırıkkale´de tutmak ve başka şehirlerden ilimize para akışı sağlamak adına birçok çalışmanın altına imza atıyor. Yoğun çalışmaları ile bizlere alışık olmadığımız Vali Profili çizen, Kırıkkale´nin Recep Yazıcıoğlu´su olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Sayın Valimize Manşet Gazetesi olarak teşekkür ediyor, her türlü çalışmasında gönüllü olarak destek olacağımızı taahhüt ediyoruz. Haber Çağlar Atmaca

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024