ŞEHİT ASTSUBAY ÖMER HALİSDEMİR´İN ADI

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Kızılay Meydanı´nın ismini “15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı, Genelkurmay Kavşağı´nı da 15 Temmuz Şehitler Meydanı” olarak isimlendirdi. Darbeye karşı ilk kurşunu sıkan şehit Astsubay Ömer Halisdemir´in adı da 27 Mayıs darbecisi İrfan Baştuğ´un adını taşıyan caddeye verildi.

YAZILARI VE ÖNERGELER GÖRÜŞÜLDÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında, FETÖ terör örgütü yandaşlarının darbe girişiminin ardından ilk kez toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi´nde, 15 Temmuz demokrasi şehitleri ve gazileriyle ilgili pek çok karar alındı. Başkan Gökçek´in saygı duruşu ve şehitlere Fatiha okuyarak açtığı Meclis´te, siyasi parti grup başkanvekilleri, meclis üyeleri, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili konuşmalar yaptı. Darbe girişimi sırasında yaşananlarla ilgili bilgilerin, birlik beraberlik, uzlaşma ile ilgili mesajların verildiği konuşmaların ardından, başkanlık yazıları ve önergeler görüşüldü.

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 Siyasi parti gruplarının ortak önergeleriyle, Ankara´nın önemli caddelerinden 27 Mayıs 1960 askeri darbesine katılmış General İrfan Baştuğ´un adını taşıyan, Kavacık Subay Evlerindeki cadde bulvar yapılarak, FETÖ terör örgütü yandaşı Semih Terzi´yi alnından vurarak darbeye karşı ilk kurşunu sıkan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir´in adı verildi.

Kırıkkaleli genç doktor, son yolculuğuna uğurlandı Kırıkkaleli genç doktor, son yolculuğuna uğurlandı

ANLAMINI YANSITAN ANITLAR DA YAPILACAK

Geçtiğimiz haftalarda ismi şifahen '15 Temmuz Demokrasi Meydanı' olarak değiştirilen Kızılay Meydanı´nın (resmi adı Hürriyet Meydanı)  ismi, Ankara´da Demokrasi Meydanı bulunması nedeniyle, '15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı´´ olarak değiştirildi. İsmi değiştirilen bu meydanlara ayrıca 15 Temmuz´un anlamını yansıtan anıtlar da yapılacak.