Ankara´da 2013 yılında, Kara Havacılık Komutanlığı´na ait Helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Binbaşı Ahmet Duman´ın şehadetinin 5´nci, Irak´ın Musul kentinde 2004 yılında teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Komiser Bilal Ürgen´in şehadetinin 14´üncü yıldönümünde dualarla anıldı.

Kırıkkale Demir Çelik Fabrikası personel alacak Kırıkkale Demir Çelik Fabrikası personel alacak

 

KABİRLERİ BAŞINDA ANILDI

17 Aralık 2004 tarihinde Şehitlik mertebesine ulaşan Şehit Komiser Bilal Ürgen ve 17 Aralık 2013 tarihinde Şehitlik mertebesine ulaşan Şehit Kara Pilot Binbaşı Ahmet Duman Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi ve şehitlerimizin aileleri tarafından düzenlenen program ile ilimiz şehitliğindeki kabirleri başında anıldı.

BÜYÜK İLGİ

Düzenlenen Anma Programına; Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Vali Yardımcısı Osman Akbaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Kasım Atasoy, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Akyürek, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu ve şehitlerimizin yakınları katıldı. Düzenlenen programda, Türkiye Harp Malulü Gaziler. Şehit Dul ve Yetimleri Kırıkkale Şube Başkanı Rıfat Öcal tarafından Şehit Komiser Bilal Ürgen ve Şehit Kara Pilot Binbaşı Ahmet Duman hakkında bilgiler verildi.

 

ŞEHİDİMİZ BİLAL ÜRGEN
Özel Harekat Daire Başkanlığında Komiser olarak görev yapmakta iken 17 Aralık 2004 tarihinde Bağdat Büyükelçiliğinde görev almak üzere giderken Irak –Musul İl sınırları içerisinde teröristler ile çıkan çatışma sonucu Şehitlik mertebesine ulaştı. Bekar olan Şehidimiz Komiser Bilal Ürgen düzenlenen törenle İlimiz Şehitliğine defnedilmişti.


ŞEHİDİMİZ AHMET DUMAN
17 Aralık 2003 tarihinde Ankara İli Gölbaşı İlçesi Ogulbey Köyü yakınlarında yapılan görev uçuşu esnasında Helikopterin düşmesi sonucu Şehitlik Mertebesine ulaşmıştı. Evli olan Şehidimiz düzenlenen törenle İlimiz Şehitliğine defnedilmişti. Nur Camii İmam Hatibi Murathan Önder tarafından okunan Kur´an ve İl Müftüsü Şahin Yıldırım tarafından yapılan dua sonrası Vali Yunus Sezer ve beraberindeki protokol tarafından Şehit kabirleri ziyaret edilerek Şehitlerimizin ailelerine sabır ve başsağlığı dilekleri iletildi. Haber: Ahmet Özhan