BÜYÜK İLGİ

Düzenlen programa Garnizon Komutanı Vekili Bakım Binbaşı Mehmet Uysal, Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Çetin, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Saffet Aksun, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mithat Merdan, Bazı Okul Müdürleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Rıfat Öcal ve Dernek üyeleri ve Şehidimizin akrabaları katıldı.

Kırıkkale Belediyesi’nin borcu açıklandı! Kırıkkale Belediyesi’nin borcu açıklandı!

 

KIRIKKALE ŞEHİTLİĞİNE DEFNEDİLDİ

Düzenlenen programda Şehidimizin Babası Mirze Yalçın tarafından Şehidimiz hakkında şu bilgiler verildi. “Yavrumuz Suat, 2001 yılında Beytepe Uzman Jandarma Okulundan mezun olmuş ve ilk görev yeri olan İzmir İl Jandarma Komutanlığı emrinde göreve başlamıştır. 2007 Yılında Siirt İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevlendirilen Şehidimiz Suat Yalçın, 05.09.2008 tarihinde Ziyaret – Tütünocak Köyü mevkiinde vatanın bölünmez bütünlüğü için yapılan görev esnasında bölücü terör örgütüyle çıkan çatışmada şahadet mertebesine ulaşmıştır. Bir çocuk babası Yavrumuz Kırıkkale Şehitliğine defnedilmiştir. Ölümsüz olan yavrumuzun İsminin de yaşatılması amacı ile Okula isminin verilmesinde emeği geçen başta Sayın Valimiz Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Okul Müdürümüz Elif Diri´ye ve Öğretmen arkadaşlarına da ayrıca teşekkür ediyor. Öğrencilerimize de başarılar diliyorum” dedi.

 

DUALAR EDİLDİ

Şehidimizin hayatının yer aldığı resim slayt gösterimi sonrası Osmangazi Kocatepe Camii Din görevlisi Hasan Topraklı tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan dualar ile Şehit Suat Yalçın Anaokulu açıldı ve bütün Şehitler bir kez daha anıldı. Okul açılışı sonrası Dernek üyeleri tarafından Şehidimiz Suat Yalçın´ın ailesi ziyaret edildi. Haber Merkezi