GÜNCEL 28.12.2020 15:12:43
Şehit ailelerinden AİHM´in Demirtaş kararına tepki

Şehit ailelerinden AİHM´in Demirtaş kararına tepki

İç Anadolu Şehit Aileleri ve Gazi Dernekleri Başkanlar Kurulu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki kararına tepki gösterdi.

EYLEMLERİNDEN SORUMLUDUR

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftci, Nevşehir Şehitliğinde kurul adına yaptığı açıklamada, Selahattin Demirtaş´ın serbest bırakılmamasını istediklerini belirtti. “Biz de AİHM´den hem şehitlerimizi hem de uzvunu kaybeden gazilerimizin bedenlerini geri istiyoruz.” diyen Çiftçi, şöyle devam etti: “Eski HDP Eş Genel Başkanı terörist Selahattin Demirtaş, Kobani olaylarından, devletin birlik ve ülke bütünlüğünü bozmak için suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini yok etmek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmeye azmettirmek,  yağmaya azmettirmek ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya azmettirmek suçlarından ve hukukun dışına çıkan tüm siyasal söylemlerinden ve eylemlerinden sorumludur. Terörist Selahattin Demirtaş, PKK ile içli dışlı olan, elinde şehitlerimizin kanı olan, Kürt vatandaşlarımızı sokağa döken, 53 vatandaşımızın katili olan, siyasetçi maskesi takınan bir teröristtir. Teröriste sahip çıkmak da teröristliktir.”

 

TERÖRİSTİ MAĞDUR YERİNE KOYAR MIYDINIZ?

Çiftci, AİHM´in Selahattin Demirtaş için verdiği kararın, onun masum olduğu anlamına gelmeyeceğini ifade ederek, “Hiçbir terörist masum değildir. Cezaevinde tutuklu bulunan Demirtaş´ın serbest bırakılmasına hükmetmek şehit ve gazilerimize yapılan en büyük ihanettir. Bu ihanetiniz tarihe kara leke olarak düşülecektir. Ülkemizi her yerden sıkıştırmaya çalışan FETÖ ve teröristlerden kurulan AİHM üyelerine sormak lazım, eğer bu saldırılar ve yapılan ihanetler kendi ülkenizde sizin askerinize, polisinize beşikteki bebeklerinize yapılsaydı aynı kararı yine verir miydiniz, teröristi mağdur yerine koyar mıydınız?' değerlendirmesinde bulundu.

 

KIRIKKALE´DEN DE KATILIM SAĞLANDI

Bu ülkede mağdur olanların Selahattin Demirtaş değil, aslan gibi evladını, eşini, babasını toprağa verenler olduğunu dile getiren Çiftci, 'Bu ülkede mağdur olan gözünü, kolunu, bacağını uzvunu kaybeden kahraman gazilerimizdir. Bu haini asla serbest bırakmayın, yoksa şehitlerimizin vebali hepimizin üzerine kalır.” diye konuştu.  Açıklamada, Yozgat Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Nedim Elmalı, Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mutlu Kılıçarslan, Sarıkaya Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Yakup Eren, Niğde Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ömer Demir, Yerköy Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ahmet Kepir, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Kırıkkale Vatan Şehitleri Derneği Başkanı Mümtaz Turuncu ve Aksaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak da hazır bulundu.

 

Haber merkezi


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024