Kırıkkaleli siyasetçi ve iş insanı Haydar Albayrak, şehit yakınlarının ve gazilerin çok önemli bir değere sahip olduğunu belirterek, şehit ailelerinin şehitlerin birer emaneti olduklarını söyledi.

 

sizin duanız zırhı deler

Kırıkkale’de yurtta kalan öğrencilerden kitap okuma etkinliği Kırıkkale’de yurtta kalan öğrencilerden kitap okuma etkinliği

Abyarak, Babalar Günü dolayısıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesinde şehit anne ve babalarıyla bir araya geldi. Albayrak, burada yaptığı konuşmada, eğer insanlar huzur içinde yaşıyorsa bunu şehitlere borçlu olduklarını söyledi. Şehit aileleri ile bir arada bulunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirten Albayrak, “Sizin duanız zırhı deler. Sizin duanız Allah katında kabul olacak dualar arasındadır. Eğer bizim bu dünyada sırtımız yere gelmiyorsa sizlerden aldığımız dualar ve garip gurabadan almaya çalıştığımız dualar sayesindedir. Evlerimizde huzur duyuyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz.” dedi.

 

HER FIRSATTA BİR ARADA OLDUK

Şehit aileleriyle her fırsatta bir arada olduklarını hatırlatan Albayrak, şöyle konuştu: “Bugün anlamlı bir günü idrak ediyoruz. Bizim için anneler günü, babalar günü  anlamlı bir gün. Sizler şehitlerimizin emanetisiniz, bizim canımızsınız. Şehidimizin annesi annemiz, babası babamızdır. Şehit ailelerimiz unutulmamalıdır. Şehit aileleri her gün hatırlanmalı. Bayramda ve diğer özel günlerde şehit yakınlarımızın kapıları çalınmalı ve bir araya gelinmeli. Bugün Babalar Günü ve bugün ben günümü şehit babalarıyla birlikte geçiriyorum. Biz şehit yakınlarını riyasız seviyoruz. Allah rızası için seviyoruz”

 

PLAKET VERDİ

Albayrak, sınır ötesinde Mehmetçiğin Pençe Harekatı kapsamında olmasından dolayı da Allah´tan yardım dilediklerini sözlerine keldi. Programda Dernek Başkanı Rıfat Öcal, Albayrak´ın ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, Kırıkkale´nin sevilen iş insanı Albayrak´a plaket verdi. Program, Albayrak´ın şehit aileleri ile ikili sohbet ve görüşmelerin ardından son buldu. Haber: Emel Selci