BİRLİĞİNDE TÖREN DÜZENLENDİ

Van´da keşif uçağının Artos Dağı´na çarparak düşmesi sonucu şehit olan 7 emniyet mensubu için birliğinde tören düzenlendi. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığındaki törende, şehit pilot komiser Gökhun Mete Altunbaş, pilot komiser yardımcısı Samet Üstüner, komiser yardımcıları İrfan Aydoğan, Semih Güzelay, uçuş teknisyeni polis memuru Mustafa Keskin, polis memurları Onur Ramazan Bayram ve Burak Derya´nın Türk bayrağına sarılı naaşları alana getirildi. 

 

ŞEHİT ALTUNBAŞ´IN CENAZESİ KIRIKKALE´YE GÖNDERİLDİ

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu. İl Müftüsü Ömer Keskin´in ettiği dua sonrasında şehitlerin cenazeleri, silah arkadaşları tarafından omuzlarda taşınarak askeri uçağa konuldu.  Bu sırada gözyaşı döken şehit yakınları törene katılan protokol üyeleri ve şehitlerin silah arkadaşları tarafından teskin edildi. Şehitlerden pilot komiser Altunbaş´ın cenazesi Kırıkkale´ye, pilot komiser yardımcısı Üstüner ile uçuş teknisyeni polis memuru Keskin´in cenazeleri Ankara´ya, komiser yardımcısı Güzelay´ın cenazesi İzmir´e, polis memuru Bayram´ın cenazesi Manisa´ya, polis memuru Derya´nın cenazesi Mersin´e ve komiser yardımcısı Aydoğan´ın cenazesi Bursa´ya uğurlandı.

 

KESKİN´DE TÖREN DÜZENLENDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı kadrosunda görevli iken geçici olarak Hakkari´de görevlendirilen evli ve 1 çocuk babası Pilot Komiser Gökhun Mete Altunbaş için memleketi Kırıkkale´nin Keskin ilçesinde cenaze töreni düzenlendi.  Gözyaşlarını tutamayan aile yakınları şehit Altunbaş için dua ettiler. Helallik alınmasının ardından şehit Altunbaş, Keskin Çarşı Camii´ne getirildi. Altunbaş´ın Türk bayrağına sarılı naaşı, polislerin ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun omuzlarında taşınarak, cenaze namazı kılınacak bölgeye getirildi.

 

AİLE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale AK Parti Milletvekili Ramazan Can, MHP Milletvekili Halil Öztürk, CHP Milletvekili Ahmet Ünal, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve şehidin ailesi ile yakınları katıldı. Şehidin babası Süleyman, şehidin annesi Sonay ve eşi Hilal Altunbaş da törende gözyaşlarına boğuldu. Şehidin 1,5 yaşındaki oğlu Göktürk de ailesi birlikte törene katıldı. Üzerindeki Türk bayraklı tişortle polislerin kucağında töreni izleyen Göktürk Altunbaş, babasının Türk bayrağına sarılı tabutuna uzanarak uzun süre baktı.

 

Kırıkkale’nin tarihi mekanında bozlak türküleri yankılandı Kırıkkale’nin tarihi mekanında bozlak türküleri yankılandı

Şehit Altunbaş´un cenazesi, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Gündoğdu Mezarlığında toprağa verildi. Şehit Altunbaş´a son görevini yerine getirmek isteyen yüzlerce Kırıkkaleli, tekbirlerle ve dualarla şehit Altunbaş´ı son yolculuğuna uğurladılar.