ANNE AYŞE YILDIRIM ‘NEDE GÜZEL KOKUYORSUN OĞLUM. HAKKIM SANA HELAL OLSUN´

 

 

‘Spor Olsun’ Türkiye’ye örnek oluyor ‘Spor Olsun’ Türkiye’ye örnek oluyor

HAİN SALDIRIDA 3 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Siirt´te teröristler Eruh yolu üzerindeki Kayaboğazı Köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında yola tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Saldırıda piyade uzman çavuşlar Nuh Kürşat Temizyürek, Osman Yıldırım ile er Mikail Yaşa, şehit oldu.

 

BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Şehitlerden uzman çavuş Osman Yıldırım´ın Kırıkkale´nin Yahşihan ilçesinde bulunan baba evine ateş düştü. Yahşihan İlçe Komutanlığı´ndan ilçenin Kadıoğlu mahallesinde oturan Yıldırım ailesine acı haber verildi. Oğullarının şahadet haberini alan baba Demirhan ve Anne Ayşe´nin feryatları üzerine ilçe halkı Yıldırım ailesinin evine koştu.

 

SİİRT´TE TÖREN DÜZENLENDİ

Şehit askerlerimiz Osman Yıldırım, Nuh Kürşat Temizyürek ile er Mikail Yaşa için Siirt 3´üncü Komando Tugay Komutanlığı´nda uğurlama töreni düzenlendi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından şehitlerin özgeçmişleri okundu. Tören, şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarının ambulanslardan alınıp, tören alanına getirilmesiyle başladı.

 

ATALARIMIZA LAYIK OLDUĞUNUZU GÖSTERDİNİZ

Törende konuşan 3´üncü Komando Tugay Komutan Vekili Albay Sedat Özkoç, 'Aziz şehitlerimiz; aramızdan ayrılışınız ailenizi, bizleri ve milletimizi büyük üzüntüye sevk etse de siz ettiğiniz yemine sadık kalarak her zaman yüce milletimize layık olma azim ve kararlılığı içinde, onun emrinde olmanın şeref ve gururunu taşıyarak görevlerinizi en iyi şekilde yaptınız. Bu topraklar üzerinde yaşayanlara ve bu vatanı bizlere armağan eden atalarımıza layık olduğunuzu gösterdiniz' dedi.

 

BABA OCAĞINDA HELALLİK ALINDI

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas´ın okuduğu duaların ardından şehit uzman çavuş Osman Yıldırım´ın cenazesi Kırıkkale´ye getirildi. Kırıkkale´ye getirilen şehit Osman Yıldırım´ın Türk bayrağına sarılı tabutu, meslektaşları tarafından alınarak ‘helallik´ alınması için baba evine getirildi.

 

AĞITLAR YAKILDI

Cenazenin getirilmesiyle büyük üzüntü yaşayan şehidin babası Demirhan ve annesi Ayşe Yıldırım ile akrabalarını sağlık ekipleriyle görevliler sakinleştirmeye çalıştı. Baba ocağında yapılan duanın ardından şehidimizin naşı Nur Camii´ne götürüldü. Cenaze namazı öncesi aile yakınlarının ve arkadaşlarının tabutun başında ağıtlar yaktı.

 

NEDE GÜZEL KOKUYORSUN OĞLUM

Anne Ayşe Yıldırım şehidimizin tabutuna sarılarak ‘Nede güzel kokuyorsun oğlum. Hakkım sana helal olsun´ diyerek defalarca oğlunun tabutunu öptü. Ağabeysinin asker şapkasını takan Fatih Yıldırım ise biran olsun ağabeyini yalnız bırakmayarak gözyaşı döktü.

 

SON BAKIŞ

Cami avlusunu dolduran binlerce vatandaş, şehidimize son görevini yerine getirdi. Daha sonra İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerler tarafından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Bu sırada görevlilerin yardımı ile güçlükle ayakta duran ailede top aracının yanında yürüyerek son kez oğullarının tabutuna baktılar.

 

AİLE MEZARLIĞINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Bir süre top arabasında taşınan şehit Osman Yıldırım´ın naşı daha sonra konulduğu cenaze aracıyla götürüldüğü Kırıkkale Yahşihan Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze namazına Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz´ın yanı sıra AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ilçe belediye başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce kişi katıldı.