Kırıkkale´de lise öğrencileri tarafından hazırlanan ve 15 Temmuz´da yaşanan darbe girişimini anlatan, ´Şehadet Yolunda Bir Demet´ adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

 

15 TEMMUZ OYUNU

Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hülya Çelik rehberliğinde, ´15 Temmuz Demokrasi Zaferi´ temalı senaryo yarışması düzenlendi. Yarışmada 10/B sınıfından Kader Gürbüz´ün yazmış olduğu ´Şehadet Yolunda Bir Demet´ adlı senaryo metni birinci oldu. Birinci olan senaryo daha sonra Hülya Çelik ve Gülşah Savat´ın yönettiği 14 kişilik tiyatro ekibi tarafından okulun çok amaçlı konferans salonunda sahnelendi.

                                                                           

KAHRAMANLARA VURGU YAPILDI

Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır? Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır?

Oyunda 15 Temmuz kadın kahramanlarına vurgu yapıldı. Oyunda, darbecilerin Ankara Gölbaşı´nda yer alan Özel Harekât Daire Başkanlığı´na yaptığı saldırıda şehit düşen kadın polislerden Demet Sezen´le ilgili olarak darbe öncesi, darbe anı ve darbe sonrasından kesitler yer aldı. 15 Temmuz Demokrasi Zaferi temalı oyun ses ve görüntü efektleriyle salondaki katılımcıların beğenisini aldı. Haber Merkezi