TEDBİRLER SIKILAŞTIRILDI

Kırıkkale´de adeta Koronavirüs´e karşı savaş başlatılmış durumda. Şehirde bir tane bile COVİD-19 vakası kalmaması için çalışmalar hızlandırılırken birçok tedbiri de beraberinde getirdi. Asker uğurlaması ve taziyelere yasak getirilirken, Düğünler 6 saatten 4 saate, 65 yaş üstü vatandaşlara Saat.10.00 ila 18.00 sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Salgın denetiminde pilot il olan Kırıkkale´de 40 gezici salgın uyarı ekibi ila 10 tane denetim ekibi saha denetimlerini sürdürerek vatandaşlara ve esnafa maske, sosyal mesafe ve hijyen uyarısında bulunuyor. Koronavirüs´te bulaş riskinin yüzde 50´sin ziyaretlerden kaynaklandığı belirtilirken, bugünlerde ziyaretlerden uzan durulması istendi.

 

İZOLEDE OLAN VATANDAŞLAR KONTROL EDİLECEK

Alınan tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulunan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer “Vefa destek gruplarında olduğu gibi aynı sistemi uygulayacağız. Mahalle mahalle, bütün yerlerde filyasyon ekiplerimiz olsun istiyoruz. Test sonucu pozitif çıkanlardan ağır olanları hastanelerimizde tedavi altına alınıyor, durumu ağır olmayanlar evlerine gönderiliyor. Bu vatandaşlarımızın takibi evlerinde yapılıyor. Sağlık ekiplerimiz hastaların evlerine giderek tedavilerini sürdürecek. 15 gün izolasyonda olan insanlarımız kontrol edilecek ve acil ihtiyaçları karşılanacak. Emniyet bölgesinde polis, jandarma bölgesinde jandarma izolasyonda olan vatandaşlarımızı kontrol edecek” ifadesini kullandı.

 

YEREL FİLYASYON EKİBİ OLUŞTURULDU

Behzat Kürkçüden Adaylık Açıklaması Behzat Kürkçüden Adaylık Açıklaması

Kırıkkale´de testleri pozitif çıkan ve durumları ağır olmayarak evlerinde izole edilen vatandaşların takibi için yerel filyasyon ekipleri oluşturuldu. Kırıkkale AFAD İl Müdürlüğünün koordinesinde çalışacak olan yerel filyasyon ekibi içerisinde öğretmenler, imamlar, muhtarlar, apartman yöneticileri bulunacak. Vali Sezer “Bunlarla ilgili 5 tane kontrol mekanizması kuruyoruz. Evde sağlık takibiyle ilgili sağlık ekiplerimiz, Aile hekimlerimiz, Emniyet-Jandarma, yerel filyasyon ekiplerimiz ve bu ekiplerimize bağlı apartman yöneticilerimiz. Bu ekiplerimiz izolasyonda bulunan vatandaşlarımız evlerindemi, bunların bir ihtiyacı var mı? bunları kontrol edeceğiz” diye konuştu.

 

ZİYARETLERDE BULAŞ RİSKİ ARTIYOR

Vali sezer “Çok kötü durumda değiliz ama kötü duruma gelebiliriz. Özellikle son 1 ayda düğünlerde yeterince tedbirlere uyulmadığı için vaka sayıları arttı. Şuan itibariyle hastanelerimizde yerimiz kalmadı. Sağlık sistemimizi ayakta tutmamız lazım. Şuanda her yerde bu vakaya rastlamak mümkün. Vakaların yüzde 50´si ziyaretlerden kaynaklı. Dolayısıyla ziyaretleri keseceğiz. Biraz dişimizi sıkalım. Taziyelerimizi birinci derecede yakınları dışındakiler telefonla taziyelerini iletsin. Sokak düğünlerinde yer müsait değilse okul bahçelerimiz ve parklarımızı izin alarak kullanabilir. Ciddi manada sıkıntı içerisindeyiz. Hiç kimse başkasının hakkına müdahale etmesin. Bugünden itibaren hepimiz seferber oluyoruz. Ağustos´un sonuna kadar hepimiz sahadayız. Hedefimiz sonbahara sıfır vaka ile girmek” dedi. Haber: Kenan Kuzucu