47 KİŞİ BAŞVURUDA BULUNDU

İl Kültür Merkezinde yapılan programda 47 kişinin başvurduğu Türk Müziği Yarışmasına ön eleme sonucunda kalan 20 kişi, halkın yoğun ilgisi ile sahne aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından program açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Gençlerin Türk müziğine olan ilgilerinin artması amacıyla planlanan, 'Sahne Sırası Sende' sloganıyla gerçekleştirilen yarışmanın il birinciliği, grup birinciliği ve Türkiye finali olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirileceğini söyledi.

 

Türkiye’deki iller dünyada ne ile tanınıyor? Türkiye’deki iller dünyada ne ile tanınıyor?

BAKANLIĞIMIZIN EN BÜYÜK PROJE VE ÇALIŞMALARI

Etkinliğin yarışmadan ziyade, gençlerin kendilerine olan özgüvenlerini artıran bir aktivite olduğunu ifade eden Ünlü, 'Bakanlığımızın en büyük proje ve çalışmaları, gençlerimizin mevcut özgüvenlerini bu tür alanlara taşımak, sanat ve kültürün ne kadar önemli olduğuna vurgu yaparak, bunları bir harman şeklinde Türkiye´nin 4 bir ucunda bir araya getirmektir. Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışmasında sahne alacak olan gençlerimize yarışmaya katılımları sebebiyle teşekkür ediyor ve tüm yarışmacılarımıza başarılar diliyorum´´ dedi.

 

3 DALDA TER DÖKTÜLER

Konuşmaların ardından yarışmacılar, Solo Kız, Solo Erkek ve Solo Çalgı dallarında ter döktüler. Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Geleneksel Türk Müziği  dallarında eser seslendiren gençler, 14-17, 18-21 ve 22- 29 yaş kategorilerinde performanslarını sergilediler. Gençlik Merkezi Antrenörü Ferhat Karaönçel, Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Ali Tahsin Gül, Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Hakan Yalçın ve Kırıkkale Üniversite Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Okutmanı Cemali Akçalı´nın jüri üyeliğini yaptı.

 

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yarışmada 14-17 yaş solo kız ses kategorisinde Özge Nur Başat, 14-17 yaş solo erkek ses kategorisinde Bektaş Dolu, 14-17 yaş solo çalgı kategorisinde Muammer Barut, 18-21 yaş solo kız ses kategorisinde Seher Dilli, 18-21 yaş solo erkek ses kategorisinde İlhan Aktepe, 18-21  yaş solo çalgı kategorisinde Mahmut Yıldız, 22-29 yaş solo kız ses kategorisinde Emel Yılmazer, 22-29 yaş solo erkek ses kategorisinde Fatih Biçer ve 22-29 yaş solo çalgı kategorisinde İbrahim Yıldırım birinciliği elde etti. Yarışmada dereceye giren gençler gerçekleştirilen ödül töreni ile ödüllerini alırken, tüm yarışmacılara katılım belgesi takdim edildi.