HANGİ İNSANLIĞA SIĞAR

Alıç, devam eden Kovid-19 salgını sürecinde günlerce çocukları ve sevdiklerinden ayrı kalan, hastalarını ecelin pençesinden kurtarmak için kendi hayatlarını hiçe sayan sağlık çalışanlarına yapılan her türlü şiddeti kınadığını ve lanetlediğini belirterek, herkesi sağlık emekçilerine saygıya davet etti. Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde tedavi altına alınan yaralıyı görmek isteyen hasta yakınları ile sağlık personeli arasında çıkan tartışmaya da değinen Alıç, 'Silahlı kavgada yaralanan bir hastayı yaşatmak için ter döken, emek veren sağlık çalışanlarını, o insanın ölümünün sebebi olarak görmek ve cezalandırmak hangi insanlığa ve mantığa sığar” dedi.

 BU SORUNA ÇÖZÜM BULUNMALI

'Sağlık çalışanları ve sağlık alanındaki STK´ler olarak bu tür olayları kınamaktan yorulduk. Ciğerimiz yanıyor. Yıllarca insanlığa şifa vermek için eğitim gören insanlar, kendini bilmez biri tarafından ya öldürülüyor, ya da mesleğinden soğutuluyor ve mesleklerini yapamaz duruma getiriyorlar. Artık buna nasıl bir çözüm bulunacaksa bulunsun. Kanuni düzenlemeler yapılsın. Bizim bu şiddeti kaldıracak gücümüz ve sabrımız kalmadı. Yetkililer bu vandalları ön kapıdan alıp, arka kapıdan göndermesinler. Kanuni düzenlemeler gerektiği gibi yapılıp bunlar en ağır şekilde cezalandırılsın.' Alıç ayrıca, hastanelerde görev yapan polis sayısının da artırılması talebinde bulundu.

 MADDİYATLA ÖLÇÜLMEYECEK DERECEDE FEDAKÂRLAR

Kırıkkale’nin yeni başkanına vatandaştan sevgi gösterisi Kırıkkale’nin yeni başkanına vatandaştan sevgi gösterisi

“Hayatını insanlığa adayan, insanların sağlıklı ve huzurlu olmaları için gece gündüz demeden emek, veren ter akıtan sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti lanetliyor ve kınıyorum. Bizler rahat yataklarımızda uyurken sağlık çalışanları, sabahlara kadar gözlerini kırpmadan hastane köşelerinde sevdiklerini geride bırakarak bizim sağlığımız için emek veriyorlar, hayatlarından geçiyorlar. Ey insanlar, o hastaneler olmasa, o sağlık çalışanları olmasa küçücük canın yandığında şifayı nerde arayacaksın. Lütfen sağlık kahramanlarımızın artık gerçek değerlerini görelim. Onların hak ettikleri gibi saygıyla önlerinde eğilelim. Çünkü onlar maddiyatla ölçülmeyecek derecede fedakârlar” dedi. Haber: Kenan Kuzucu