Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 2.07.2018 17:42:35
Sağlıkçılar magandaları uyardı

Sağlıkçılar magandaları uyardı

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, İl Emniyet Müdürlüğü´nün başlatmış olduğu “Magandalara karşı her düğüne bir polis” kampanyasını desteklediklerini söyledi.

SİLAH VE ALKOLE DİKKAT ÇEKTİ

Başkan Akdoğan, yaz aylarının gelmesi ile birlikte artış gözlenen düğün, sünnet vb. halkımızın yoğun olarak katıldıkları organizasyonlarda, silah ve alkol kullanımına dikkat çekmek, doğabilecek muhtemel olumsuzlukları en aza indirgemek amacıyla proje çalışması gerçekleştirildiğini söyledi. Akdoğan, “Faaliyet kapsamında, ilimizde yapılan düğün ve benzeri törenler de tabanca ve benzeri silahlarla ateş edilmesi. Havai fişek ve benzeri ses çıkartan maddelerin atılması. Düğün töreninin yapıldığı ev veya düğün salonu önündeki yolların trafiğe kapatılması, kaldı ki bu durum 112 acil sağlık hizmetleri ambulanslarımızın efektif çalışmasına engel olup, hastaneye yetiştirilmeye çalışan hasta veya yaralının zamanından çalarak hayat ile bağını zayıflatmaktadır”

 

DUYARLI OLUN

“Düğün sırasında ve sonrasında aşırı gürültü yapılması, yapılan düğünlerin geç saatlere kadar devam etmesi. Düğün sırasında ve sonrasında konvoy yaparak hem trafiği tehlikeye düşürüp, hem de korna ve benzeri aletlerle çevrenin rahatsız edilmesi. En önemlisi silah kullanımından doğabilecek yaralanma ve ölüm gibi toplumu derinden sarsacak, geri dönüşü olmayan olumsuzlukların olabileceğini değerlendirerek. Kuvvetli bir milli ve manevi kültüre sahip olan, ilçe sakinlerimizi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz”

 

6 AYDAN 3 YILA KADAR HAPİS 

“Ayrıca, düğün ve benzeri bu gibi toplumsal etkinlikler de kuru sıkı dahil olmak üzere ateşli silah kullanımının herhangi bir yaralanma ve ölüm olmasa dahi, Türk Ceza Kanuna göre suç kapsamında olduğunu, cezasının ise 6 aydan 3 yıla kadar hapis olduğunun bilinmesi de gerekmektedir. Kaldı ki, ölüm ve yaralanma söz konusu olursa cezasının çok daha fazla olacağı unutulmamalıdır. Hepsinden önemlisi belirtilen bu hususların, başkalarının hakkına tecavüz olduğundan, başkalarının hakkının da üzerimizde kalabileceği akıldan çıkarılmamalıdır”

 

SAVAŞ SAHALARI

“Bu tür eylemler ile gerek ilimizde gerekse yurt genelinde oldukça fazla sayıda acı tecrübelerimiz bulunmaktadır. Savaş sahalarında bile kullanılmasının kötü sonuçlarını gördüğümüz silah bir yiğitlik göstergesi, bir şeref göstergesi gibi algılanmasını son derece hastalıklı bir psikoloji olduğunu düşünmekteyiz. Emniyet Müdürlüğümüzün kararlılıkla başlattığı projenin ilimizde ve ülkemiz genelinde artarak devam etmesi en büyük arzumuzdur. Sadece hitap ettiğimiz topluma değil tüm vatandaşlarımıza saygın davranmak, düğünlerde silah vb. kötü sonuçlar doğuracak nesneleri kullanmamaya davet ediyoruz”

 

EĞLENMEYİ ABARTMAYALIM

Ateşli nesnelerin kullanımının yanı sıra bu gibi merasimlerde alkol alıp çevreyi rahatsız etmenin ve sürücü olarak alkollü araç kullanmanın da, aynı olumsuz hadiselere sebep olacağını unutmayalım. Eğlenmeyi abartmayalım; kimsenin ne canına, ne malına, ne de huzuruna bir zararımız olmasın; başkasının hakkını üzerimize almayalım; mutlu olalım ve mutlu kalalım. Bizler; Sivil toplum örgütü olarak toplumun her türlü durumuna kayıtsız kalmamak, iyiyi, güzeli, doğruyu anlatarak bu doğruların arkasında duracağımızı ifade etmek isteriz. Konu hakkında duyarlılık gösteren tüm bireylere teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz” dedi. Haber Merkezi


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024