DEMOKRATİK OLARAK CEVAP VERİLMELİ

Sendika üyeleri, Yüksek İhtisas Hastanesi önünde, TTB Merkez Konseyinin Zeytin Dalı Harekatı´na ilişkin açıklamalarına tepki göstermek için bir araya geldi. Akdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, TTB Merkez Konseyinin bildirisinde harekata yönelik eleştirileri kabul etmediklerini söyledi. Akdoğan, “Bilindiği üzere Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi´nce basın açıklaması yapılarak ‘Zeytin Dalı Harekatı´na yönelik eleştiriler dile getirilmişti. Bu açıklamada, milli değerlerimizle bağdaşmayan ifadelere yer verilmiş ve Harekât, bir halk sağlığı sorunu olarak nitelendirilmişti. Türk Tabipler Birliği STK kisvesinde hekimler adına olduğunu iddia ettikleri bir açıklama yapmıştır. Türkiye´nin vatansever hekimlerinin bu tip bir açıklama ile ilişiği olduğunu düşünmek son derece yanlıştır. Buradan Tabip Odalarına üye olan ve vatansever olduklarından asla şüphe etmeyeceğimiz değerli hekimlerimize TTB seçimlerinde etkin olmalarım ve bu ayıklamaya gereken cevabı demokratik bir şekilde vermeleri çağrısında bulunuyorum”

 

KARARLIYIZ

“Türkiye´nin terörle mücadele ettiği bu zaman diliminde TTB´nin barış ifadeleri kullanarak “Zeytin Dalı Harekatı” eleştirisel bir biçimde yapmış olduğu açıklamayı en kararlı bir duruşla reddediyoruz. TTB yapmış olduğu açıklamada sadece hassasiyet göstermiş olsalardı şüphesiz ki terör eylemlerinde şehit olan yurtsever vatandaşlarımız hakkında da aynı hassasiyeti göstermeleri gerekmez miydi? Et göremeyen insanlara kurban eti dağıtmaya çalışırken şehit edilen Yasin BÖRÜ olayında, yine Diyarbakır´da şehit edilen Abdullah BİROL kardeşimizin olayında da tepki gösterip kınamaları gerekmez miydi? Bahsettiğim olaylar akabinde şimdi yaptıkları gibi kınama açıklaması yapmadılar. Cizre Devlet Hastanesine yine terör gruplan tarafından yapılan roketli saldırıda 14 hekimimizin bulunduğu odaya roket isabeti sonrasında bu malum yapı yine duyarsız kalıp kınama mesajı yayınlayamadılar”

 

AÇIKLAMAYI RET ETTİLER

“TTB yöneticilerinin, PKK´nın karakol basarak asker şehit etmelerine, canlı bomba katliamlarına ses çıkarmayıp Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, bu kadar haklı gerekçelerle bu kadar meşru bir harekatı büyük bir hassasiyetle yürütürken bundan rahatsızlık duymalarını asla kabul etmiyoruz. Terörist gruplar bertaraf edilmeye çalışıldığında hassas olup, vatan evlatları saldırıya uğradıklarında sessiz kalmanın ne anlama geldiğini Yüce Türk Milleti gayet iyi analiz edebilmektedir. Türkiye´nin vatansever hekimlerinin bu tür bir açıklamayla ilişiği olduğunu düşünmek son derece yanlıştır. Türkiye´nin terörle mücadele ettiği bu zaman diliminde TTB´nin barış ifadelerini kullanarak yapmış olduğu eleştirel açıklamayı en kararlı bir duruşla reddediyoruz”

 

Hava kirliliğine dikkat! Türkiye’de 4 milyon… Hava kirliliğine dikkat! Türkiye’de 4 milyon…

YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK

“TSK, haklı gerekçelerle bu kadar meşru bir harekatı hassasiyetle yürütürken bundan rahatsızlık duymalarını asla kabul etmiyoruz. Terör guruplarının bertaraf edilmeye çalışıldığında hassas olup, vatan evlatları saldırıya uğradığında sessiz kalmalarının ne anlama geldiğini yüce Türk Milleti gayet iyi analiz etmektedir. Yalan yanlış ifadelerle bizim ülkemizi küçük düşüren TTB´nin gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu açıklama, uluslararası platformda Türkiye´yi küçük düşürmeyi amaçlamaktadır. Bu bildiriyi hazırlayan ve açıklayan kişi ya da kişiler hakkında yasal işlemlerin kararlılıkla devam etmesi gerekir. Niyeti halis olan, hedefini terörden başka bir şey koymayan Zeytin Dalı Harekatı´nı tüm kalbimizle, saygı ve gururla destekliyoruz.'