EKİPLER MEYDAN´DA TOPLANDI

Kırıkkale´de, denetimden sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Ercan Aslantaş koordinatörlüğünde Cumhuriyet Meydanı´nda toplanan ekipler, belirlenen bölgelere hareket etti. İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerince denetlenen iş yerleri, şehir içi toplu taşıma araçları, taksiler ve kişilerin isim, adres, zaman, varsa ihlalin mahiyeti ve diğer bilgileri, oluşturulan merkezi veri tabanına kaydedilerek, tekrarlanması halinde cezai işlemler uygulanacak.

 

Kırıkkale’de 20 yıl sonra çocuklar için bayram şenliği düzenledi Kırıkkale’de 20 yıl sonra çocuklar için bayram şenliği düzenledi

MASKE, HİJYEN VE SOSYAL MESAFE

Meydandaki iş yerlerinde denetimde bulunan Aslantaş ve beraberindekiler de işletmelerin maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyup uymadığını kontrol etti. Aslantaş, gazetecilere, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda Türkiye genelinde bütün kamu kuruluşlarının sorumluları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve denetim ekiplerinin katılımıyla maske, hijyen ve sosyal mesafe kontrolü yapıldığını söyledi.

 

İHLALLERİ 112´YE BİLDİRİN

Salgınla mücadelede Kırıkkale´nin pilot il seçildiğini anımsatan Aslantaş, 'Memnuniyetle şunu görüyoruz ki esnafımız ve sokaktaki vatandaşlarımız bizimle iş birliği yapıyor. Hatta bunu daha sık yapmamız gerektiğini söylüyorlar. Vatandaşlarımızdan ricamız, gördükleri ihlalleri lütfen 112´ye bildirsin.' dedi.