ATATÜRK ANITI´NA ÇELENK BIRAKTI

Cumhuriyet´in kurucusu, gelecek nesillere parlak yarınlar bırakmak için milletiyle beraber mücadele veren Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün aramızdan ayrılışının 82. Yıldönümü nedeniyle, Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı´nda çeşitli anma etkinlikleri gerçekleştirildi.  Törende; Vali Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Ali Durmuş ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Atatürk Anıtı´na çelenk bıraktı.

Hasandede Köy içine 18 bin metrekare kilit parke Hasandede Köy içine 18 bin metrekare kilit parke

 

CUMHURİYET İLELEBET PADİAR KALACAK

Duygusal anların yaşandığı törende 7´den 70´e, gencinden yaşlısına, protokol ve vatandaşlar saatler 09.05´i gösterdiğinde, sirenler eşliğinde bayraklar yarıya indirilerek, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine yönelik Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Barış Akagündüz konuşma yaptı. Akagündüz, Atatürk´ün miras bıraktığı Cumhuriyet´in ilelebet padiar kalacağını söyledi.

 

MİLLET OLMA BİLİNCİNİN ÖRNEĞİ

Akagündüz, “Medeniyetler tarihi boyunca pek çok devlet adamı tarih sahnesinde yer almış fakat pek azı kendisini tüm varlığıyla milleti yolunda hizmete adamıştır. Aziz Milletimizin var olduğu günden bu yana verdiği mücadelelerde, elde ettiği başarılarda millet olma bilincinin yanı sıra yetiştirdiği büyük devlet adamlarının büyük önemi vardır. Bu açıdan Gazi Mustafa Kemal, eşsiz askeri dehası, keskin siyasi öngörüsü, hürriyet ve bağımsızlığa düşkünlüğünün yanı sıra milletine olan sevgisi ile de mümtaz bir kişidir.”

 

ŞİİRLER OKUNDU, RESİM SERGİSİ AÇILD

Konuşmanın ardından Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi öğrencisi Ekrem Karalök ile Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Mertcan Yılmazer, günün anlam ve önemine yönelik şiirler okudu. Daha sonra Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan Atatürk konulu resim sergisi açıldı. Düzenlenen törende liseli öğrenciler, ilelebet Cumhuriyetin bekçi olacaklarını ve Atatürk´ü hiçbir zaman unutturmayacakları mesajlarını verdiler.

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

10 Kasım Atatürk´ü Anma programına Vali Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Emniyet Müdürü Günter Şenses, kamu kurum il müdürleri, siyasi parti il başkanları ve parti yönetimi, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, öğrenciler, askeri erkan, polis teşkilatı ile çok sayıda vatandaş, virüs kurallarına uyum göstererek törene katılım sağladı. Haber: Kenan Kuzucu