SAYGI DURUŞU

Törende; Kırıkkale Valisi Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Atatürk Anıtı´na çelenk bıraktı.  Saatler 09.05´i gösterdiğinde, bayraklar yarıya indirilerek, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Meydandaki törenin ardından Kültür Merkezi´ndeki resim sergisinin açılışının ardından, Kırıkkale Üniversitesi Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Hakan Doğan tarafından ‘Çeşitli Yönleriyle Mustafa Kemal Atatürk´ konulu konuşma yapıldı. Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Atayı Anlamak´ isimli oratoryo gösterisi oldu.

 

BÜYÜK DEVLET ADAMI

Tören sonrası konuşma yapan Vali Haktankaçmaz, “Tüm imkânsızlıklara ve zorluklara karşı, liderliğinde yürütülen destansı bir mücadelenin sonunda, bizlere Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk; övgüye değer birçok üstün meziyeti şahsında toplamış büyük bir fikir ve devlet adamı, ileri görüşlülüğü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığı ile de dünya tarihinin unutulmaz komutanları arasında yerini almış, askeri bir dehadır. Atatürk, sadece Türk Milletinin değil, dünyanın bütün mazlum milletlerinin sevgi ve takdirine mazhar olmuş, geleceği aydınlatan fikirleri ve dünya görüşü ile yüzyılın yetiştirdiği bir dâhi olarak tarihe geçmiştir”

Tüpraş, 23 Nisan’ı çocuk şenliği ile kutladı Tüpraş, 23 Nisan’ı çocuk şenliği ile kutladı

 

ATATÜRK´ÜN İZİNDE

“Bugün bizler de, Aziz Atatürk´ün gösterdiği istikâmet doğrultusunda; Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içerisinde, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Bu düşüncelerle, vefatının 79. Yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile bütün şehitlerimizi ve ebediyete intihal eden gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yâd ediyorum” dedi.