SEÇİME HAZIR

Programa, Saadet kadroları tam kadro yerini alırken kamuoyuna tanıtılan 600 milletvekilinin yanında programa yurt içi ve dışından birçok önemli davetli de iştirak etti. Saadet Partisi seçime hazır olduklarını bir kez daha göstermiş oldu. Yoğun bir coşku ve heyecanın hâkim olduğu programda on binler hem salonu hem de salon dışını doldurdu. Cumhurbaşkanı Adayı ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu´nun açıkladığı beyannamede ülkedeki sorunlara karşı çözüm önerileri açıklandı. Ayrıca programda Saadet Partisi milletvekili adayları da kamuoyu ile tanıtıldı.

 

İHTİYACIN ADRESİ SAADET PARTİ´SİDİR

Türkiye´de yeni siyasetin siyaset üslubunun adının Saadet Partisi olduğunun altını çizerek konuşmasını devam eden Karamollaoğlu, “Türkiye siyaset, ahlak, ekonomi ve dış politika yönünden tıkanmıştır. Türkiye´nin yeni bir sese yeni bir söze yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç vardır. Bu ihtiyacın adresi Saadet Parti´sidir. Çünkü Saadet Partisi tertemiz bir mazinin tertemiz bir kadronun tertemiz bir geleceğin adıdır, adresidir. Yolsuzluğun rüşvetin adam kayırmanın olmadığı, yetim hakkının yetmediği tertemiz bir mazinin adıdır. Saadet Partisi yolsuzlukla zenginleşenlerin değil, fakir fukaranın hakkının korunduğu şerefli bir mazinin adıdır.  Saadet Partisi Anadolu´yu kilim gibi dokuyup, uçtan uça fabrikalarla bir mazinin adıdır. Saadet partisi işçinin memurunu, emeklinin asgari ücretlinin yüzünün güldüğü müreffeh bir mazinin adıdır” şeklinde konuştu.

 

SİYASETİ ALLAH RIZASI İÇİN YAPIYORUZ

“Saadet Partisi kadroları siyaseti mal ve ikbal için değil. Şan ve şöhret için değil. Makam ve mevki için değil. Allah rızası için yapan bir anlayışa sahiptir” diyen Karamollaoğlu, “Bu kadroya kimseye tuzak kurmaz, kumpas yapmaz, kimse ile gizli kapaklı işler çevirmez. Bu kadronun tek bir derdi vardır o da bu ülkeye bu millete olan aşkıdır, sevdasıdır” dedi.

 

24 HAZİRAN UÇURUMDAN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞTIR

Yaklaşan 24 Haziran seçimlerinin ülkemiz tarihindeki en önemli seçim olduğunu belirten Karamollaoğlu, 24 Haziran´ı ülkemiz için uçurumdan önceki son çıkış olarak niteledi. Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece milletvekili, Cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz. Vereceğimiz her oy ile Türkiye´nin yönünü belirleyeceğiz. Geleceğine karar vereceğiz. Haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, yandaşlığa, partizanlığa, adam kayırmaya, yolsuzluğa, rüşvete ve iltimasa tamama mı devam mı diyeceğiz. Biz saadet partisi olarak yeter artık bu düzen böyle gitmez, tamam inşallah diyoruz.”

 

PARTİ DEVLETİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ

“İster bizden olsun ister olmasın işi mutlaka ehline vereceğiz. Parti devletini ortadan kaldıracak, milletin partisi konumunda 80 milyona hizmeti şeref sayacağız” diyen Karamollaoğlu, “Kimseyi siyasi görüşünden dolayı hizmetten mahrum bırakmayacak, hiç kimseye ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapmayacağız. Eşimize dostumuza kamu ihalelerin dağıtmayacak, ulufe verir gibi devletten makam ve mevkiyi kimseye tahsis etmeyeceğiz” sözlerini kaydetti.

 

VATANDAŞ HER İHALE BİLGİSİNE ULAŞABİLECEK

Şeffaf bir yönetim anlayışını ortaya koyacaklarını kaydeden Karamollaoğlu, “Vatandaşın bilgisine ulaşmadığı hiçbir ihale, sözleşme ve benzeri iş bırakmayacağız. Denetimleri milletten ve meclisten saklamayacağız. İhanet edenleri bizden olmayan diye ayırmayacağız. Sözün kısası kutuplaşmaya kesinlikle fırsat vermeyeceğiz” dedi.

 

TALİMATLA KARAR VEREN YARGI MEKANİZMASI ORTADAN KALDIRILACAK

“Devlet küfürle ayakta durur ama zulümle ayakta duramaz” diyen Karamollaoğlu, devletin ve milletin bekasının ancak adalet ile tesis edileceğini belirterek şunları ifade etti: “İdare ve irade de temel ölçümüz her zaman hukukun üstünlüğü olacaktır. Tüm icralarımız hukuk norm ve ilkeleri çerçevesinde gerçekleştirilecektir. Hukuk istisna gözetilmeksizin devletin bütün organları üzerinde egemen kılınacaktır.

 

BİR ŞEYİ YAPARKEN ON ŞEYİ YIKTILAR

Hükümeti eleştirdiklerinde bazılarının kendilerine kimi yapılan icraatlar üzerinden cevap vermeye çalıştıklarını belirten Karamollaoğlu, şöyle konuştu: “Başörtüsü problemini çözdüler diyorlar, biz de diyoruz ki, ahlaki değerleri dejenere etmeden de çözebilirlerdi. IMF´ye olan borcu bitirdiler diyorlar, biz de diyoruz ki dış borç almadan yapsalardı. Diyorlar ki köprüler, yollar, tüneller yaptılar biz de diyoruz ki borçlanarak geleceğimizi ipotek etmeden yapmalıydılar. Diyorlar ki okul hastaneler yaptılar biz diyoruz ki, üretime dönük tesisler inşa ederek bunu yapabilirlerdi. Diyorlar ki, milli gelir 15 bin dolara çıktı biz de diyoruz ki borcu gelir gösterip şişirerek değil, üreten ekonomi ile gerçek daha yüksek bir gelir düzeyine ülkemizi ulaştırabilirlerdi.”

 

SOLUDUĞUMUZ HAVADAN BİLE VERGİ ALACAKLAR

Ülkemizde uygulanan vergi adaletsizliği ile ilgili de konuşan Karamollaoğlu, Geldiğimiz noktada parayı Lidyalılar, vergiyi Sümerler, verginin vergisini ise ülke olarak biz bulmuş durumdayız. Artık neredeyse soluduğumuz havadan dahi vergi alınacaktır. Saadet iktidarında ilk işimiz vergi yükünü hafifletmek ve vergide adaleti sağlamak olacaktır.”

 

ASGARİ ÜCRET YOKSULLUK SINIRININ ÜSTÜNDE OLACAK

Milyonlarca asgari ücretli içinde önemli değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, “Asgari ücret yoksulluk sınırının üzerinde olacak ve asgari ücret vergiden muaf tutulacaktır. Asgari ücret her yıl reel olarak yüzde 7-10 civarında artırılacaktır. Hedef yoksulluk sınırını yakalamak olacaktır” dedi.

Kırıkkale’de haşereler ilaçlanıyor Kırıkkale’de haşereler ilaçlanıyor

 

KADINA DEĞER, TÜRKİYE´YE HUZUR

Karamollaoğlu, “Kadına yönelik fiziksel, psikolojik, ekonomik, cinsel şiddetin karşısında duracak, bu konuda asla taviz vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.Çalışan kadınların çocuğunu yetiştirme konusunda kendilerine her türlü destek sağlanacaktır. Doğum yapan çalışan annelere, istemeleri halinde 3 yıla kadar doğum izni verilecektir. Ailenin korunması, neslin korunmasıdır. Aile içi ihtilafların giderilmesi makul bir düzene oturtulacaktır.”

 

ENGELLİ VATANDAŞLARIN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ

Karamollaoğlu, “Saadet Partisi iktidarında engellilerin önündeki engelleri kaldıracağız. Engelli vatandaşların kamuda yönetici olmaları önündeki engelleri kaldıracağız” diye konuştu.

 

EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN YOKSULLUK SINIRINA YÜKSELTİLECEK

Karamollaoğlu, ülkemizde 12 milyon emeklinin olduğunu hatırlatarak, Saadet iktidarında yoksulluk sınırı altında aylık alan emeklimiz kalmayacaktır. Emeklilerimizin maaşlarına her yıl ‘Refah Payı´ adı altında o yılın büyüme oranı kadar ilave zam yapılarak ekonomik büyümeden pay almaları sağlanacaktır. Emeklilerimiz tedavi, tıbbi cihaz ve ilaçtan alınan katılım payından muaf tutulacaktır.”

 

HASTANELER ŞİFAHANALERE DÖNÜŞECEK

Sağlık problemlerine dikkat çeken Karamollaoğlu, “Sağlıklı bir toplum oluşturmak hedefimiz olacaktır. Beşikten mezara kadar herkesin herhangi bir ek ödemeye gerek kalmadan sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanması sağlanacaktır. ‘Hastane´ler asli görevi olan ‘şifahane´lere dönüştürülecektir” diye konuştu.

 

AB KAPISINDA BEKLEMEYECEĞİZ

Karamollaoğlu, AB ile olan ilişkileri tekrar masaya yatıracaklarını ve yeni bir anlayış getireceklerini belirterek, “Birimizin ötekisine tabi olma mecburiyetinde olmadığını herkes kabul etmek zorundadır. Kendi değerlerinden taviz vermeyi düşünmüyorlarsa, biz de kendi değerlerimizi onlar için heba etmeye razı olmayacağız” dedi

 

YURTDIŞI SEÇMENE MİLLETVEKİLİ KONTENJANI VERİLECEK

Gurbette bulunan vatandaşlara yönelik politikalarını da açıklayan Karamollaoğlu, Saadet iktidarında yurt dışı seçim bölgesi oluşturulup yurt dışındaki seçmenlere belirli sayıda milletvekili kontenjanı verilecektir. Bu şekilde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın problemleri bölge milletvekilleri tarafından daha yakinen ele alınabilecektir” dedi.

 

EVİ OLMAYANA SOSYAL KONUT VERİLECEK

Karamollaoğlu, ‘Sosyal Devlet Projesi´ kapsamında evi olmayan en alt gelir düzeyindeki ailelere her yıl belli sayıda sosyal konut yapılacağını vurguladı. “Kentsel dönüşümde amaç rant değil, yörede yaşayanların yaşam kalitesinin artırılması olacaktır. Tarımsal araziler heba edilmeden tarihi ve doğal doku korunarak estetik ve şahsiyetli şehirler oluşturulacaktır. Kentleşme, sanayileşme ve yapılaşmada ormanlar, meralar ve tarım alanları kullanılmayacaktır.

 

Memura ve işçiye önemli vaatlerde bulunan Karamollaoğlu, “Emekli, Memur, işçi tüm çalışanlarımıza Ramazan ve Kurban bayramlarında ‘Bayram İkramiyesi´ ödenecektir. Emeklilik için prim ve yaş çelişkisi giderilecektir. Emeklilik yaşla değil, hizmet yılı ile olacaktır. Kadınlar 25, erkekler 30 yıl çalıştıklarında isterlerse emekli olabileceklerdir. Emeklilikte yaşa takılanların sorunları çözülecektir” şeklinde konuştu.

 

GENÇLERE FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ VERİLECEK

Karamollaoğlu, “Dar gelirli aile fertlerinin eğitimi desteklenecek ve eğitim gören çocuklara burs verilecektir. Ekonomik gerekçelerden dolayı evlenemeyen gençlerimize faizsiz kredi imkânları verilecektir” dedi.

 

VATANDAŞIN GELECEĞİ RANTA KURBAN EDİLMEYECEK

Türkiye´de her 100 işçiden birinin iş kazası sonucu yaşamanı yitirdiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, “Saadet iktidarında ciddiyet ve kararlılıkla bu alanda denetimler artırılacaktır. İşyeri çalışma koşulları ve ücretler uluslararası normlara uygun hale getirilecektir” dedi.