Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 22.10.2020 14:56:03
Proje okulu keyfiliği son bulsun

Proje okulu keyfiliği son bulsun

Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak, “Millî Eğitim Bakanlığında, Türk Eğitim Sen´in tüm uyarılarına rağmen Proje okulu garabeti varlığını devam ettiriyor” dedi.

ATAMALARINDA TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Sosyal medya hesabı üzerinden Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan´ın açıklamasını paylaşan Karabacak, “Bu garabet uygulamada daha proje okulu yapılacak eğitim kurumlarının tespitiyle başlayan keyfilikler sonrasında yapılan yönetici atamalarında ve öğretmen atamalarında tüm hızıyla sürüyor. Bu garabet uygulamada MEB,kendi çıkardığı Yönetici atama ve öğretmen atama mevzuatları dışında hareket ediyor. Bu garabet uygulamada tüm atama yetkileri MEB´de merkezileştirilmiş olup bu okullarla ve bu okullardaki bu keyfi uygulamalarla hangi yüce eğitim idealinin(!) amaçlandığı da bir muammadır.”

 

KEYFİ VE KRİTERSİZ DAVRANILMASI

“MEB´e bağlı eğitim kurumları arasında bu okullar yoluyla kapsam dışı uygulamalar yapıldığı ve bir ikilik yaratıldığı ortadadır. Proje okuluna öğretmen ve yönetici atanmasında tamamen keyfi ve kritersiz davranılmasına rağmen bu okulların yönetici ve öğretmenleri bakımından diğer okullarda görev yapan öğretmenlere göre bir ayrıcalık algısı yaratılmaktadır. Türk Eğitim Sen genel merkezi olarak Türkiye genelindeki proje okullarının yönetici profiline yönelik yaptığımız araştırmada 940 adet proje okulundan 819 tanesine okul müdürü olarak EBS üyelerinin atandığını, geriye kalan 121 kişinin ise Türk Eğitim Sen ve diğer sendika üyeleriyle sendikasızlardan oluştuğunu. “

 

ADETA BİR SENDİKAYA TAHSİS EDİLMİŞTİR

“Bu okullarda görev yapan müdür yardımcılarının sendikal mensubiyetlerine bakıldığında da 2075 müdür yardımcısından 1630´unun EBS üyesi olup sadece 445´inin Türk Eğitim Sen, diğer sendikalar ve sendikasızlardan oluştuğu ,bir yapı  olduğunu daha önce hem kamuoyu hem de MEB ile paylaşmıştık. Sadece yönetici ataması değil, bu okulların öğretmen atanmalarındaki durum da  -tamamen okul müdürünün teklifine göre şekillendiği için-yönetici yapılanmasından farksızdır. Bu tablo gösteriyor ki adına “ proje okulu” denen bu kurumlar adeta bir sendikaya tahsis edilmiştir.”

 

MEB´DE BİR RAHATSIZLIK YARATMAKTA MIDIR?

“Türk Eğitim Sen, olarak daha önce sorup cevap alamadığımız şu soruları MEB´e tekrar soruyoruz: Proje okullarında amaç nedir? Proje okulları projesi kim tarafından ve hangi gerekçelerle gündeme getirilmiştir? Proje okullarının yönetici ve öğretmen atamalarında neden diğer okullar gibi ya da objektif bir yazılı sınavla yapılmamaktadır? Proje okullarında bir sendika üyelerinin bu şekilde yoğunlaşması MEB´de bir rahatsızlık yaratmakta mıdır?”

 

YÜRÜTÜLEN KURUMLAR KABUL EDİLEMEZ

“Proje okullarının bir sendikanın adeta çiftliği haline gelmesinden kim sorumludur? Bu garabet uygulamada tüm bu olumsuzluklara rağmen neden ısrar edilmektedir? Sayın Bakanım, eğitim kurumları arasındaki bu ayrıcalıklı kurumları ve bu kurumların yarattığı rahatsızlıkları daha ne kadar görmezden geleceksiniz? Bakan değil gören olacağınızı söylemiştiniz. Görmenizi ve bu garabet uygulamadan bir an önce vazgeçmenizi bekliyoruz. Eğitim sistemi içerisinde böyle keyfiliklerle yürütülen kurumlar kabul edilemez. Haber: Kenan Kuzucu

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024