Başkanlıkta 150 delegeden 149 delege oy kullandı. Kullanılan oydan Başkan Recep Sefer 78 delegenin oyunu alarak yeniden başkan seçildi. Çarşaf liste şeklinde yapılan oylamada İdari Başkan Yardımcısı Mertgün Altınok ve Mali Başkan Yardımcısı Ömer Olgun delegelerin oyunu alamayarak kaybettiler. Bazı işçiler, Başkan Recep Sefer'in kazanmasını ve Yardımcısı Mertgün Altınok ile Mali Başkan Yardımcısı Ömer Olgun'un kaybetmesine tepki gösterdiler.

Geniş katılım

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

Kongrenin Divan başkanlığını Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın yaparken üyeliklerini Gani Gündoğdu, Süleyman Akyüz, Murat Marangoz ve Mesut Tetik yaptı. Kongreye Genel BaşkanÖztaşkın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İyi oy kullanın

Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın 7 Haziran'da Türkiye'de genel seçimlerin yapılacağını belirterek, '4 yıl boyunca Türkiye'yi yönetenleri seçeceğiz. Kendi geleceğimizi oylayarak kendi kaderimizi kendi ellerimizle oylayacağız. İşçi sınıfının elinde 3 önemli güç var. Bunlar üretim gücü, tüketim gücü ve oy verme gücüdür. Ülkemizde çok önemli sorunlar oldu. Bu seçimler tarihsel bir seçim niteliği taşımaktadır. Bu seçimlerin öneminin farkındayız. Ekonomik ve sosyal alanda birçok sorunlar yaşanmaktadır. Bu seçimlerle birlikte Türkiye'de sistem (Başkanlık) tartışması yapılmaktadır. Şimdi Başkanlık sistemi gündemde. İş yerlerimizi özelleştirecek olanlara iş cinayetlerini önlemeyenlere dur demeliyiz. Her şeyi kendi elimizle belirleyeceğiz. Oy verirken düşüneceğiz ve oyumuzla hesap soracağız. Oy verirken işçi olduğumuzu unutmamalıyız. 'dedi.

Yeniden seçildi

Petrol İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer ise '4 yıl içerisinde iş yerlerinde neler yapıldığını tartışmak için bir aradayız. Burada hem geçmişimizi tartışacağız hem de geleceğimizi. Ülke ve Dünya'da o kadar çok gelişmeler oldu. Türkiye çok zengin bir ülke. Soma'da Ermenek'te yüzlerce iş cinayetleri yaşandı. Taşeron işçiler kadro ve sendikalı olmak için mücadele ettiler. Yüzlerce işçi işini kaybetti. 4 yılda çok şeyler yaşandı. Her şey 35 yıl önce yapılan darbe ile başladı. Kıdem tazminatının rafa kalktı, raftan indiSendikalar kıdem tazminatlarından vazgeçmiyor. Kıdem tazminatına dokunan eli kırarız. Umutsuz değiliz. Yarınlara umutla bakmak için iyi bir Türkiye bırakmak için mücadele etmeliyiz. Geleceği daha iyi kurmak için mücadele etmeliyiz. Bunun için birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam etmeliyiz. 'diye konuştu. Program daha sonra dilek ve temennilerin okunması ile devam etti.