İl Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen tiyatro oyunu 3 seans halinde sunuldu. Sabah ve öğle seansları öğrencilerin beğenisini çekerken oyununda, madde bağımlılığı ve bunun toplum üzerindeki olumsuz etkileri vurgulandı. Profesyonel tiyatrocuların rol aldığı oyun öğrenciler tarafından dikkat ve ilgiyle takip edildi. Özellikle ilköğretim ve lise öğrencilerinin büyük beğenisini alan gösterinin protokol seansında ise usta tiyatrocular ayakta alkışlandı. Tiyatro gösterisine Kırıkkale Vali Yardımcımız Sait Özkılınç, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Feramiş Ender Güngüneş, protokol üyeleri  ve davetliler katıldı.

 

Sivas-Kırıkkale-İstanbul YHT seferleri başlıyor Sivas-Kırıkkale-İstanbul YHT seferleri başlıyor

Hayat Boşluk Kabul Etmez projesi uygulamalarından bahseden İl Sağlık Müdürümüz Dr. Feramiş Ender Güngüneş, uyuşturucu maddeyle mücadelenin ülkemiz açısından önemli olduğunu ve bu tür projelere ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Bu tür projelerin ülke geneline yayılmasının altını çizen Dr. Güngüneş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın konuya hassasiyeti doğrultusunda ilimizde yapılan uyuşturucu ile mücadele, Emniyet Müdürlüğünün verileri, Sağlık Kuruluşlarının tedavi süreçleri ve tedavi sonrası rehabilitasyon aşamaları hakkında bilgiler verdi. Dr. Güngüneş, Kırıkkale´de AMATEM´in açılması ile birlikte madde bağımlılığından kurtulan bireylerin sosyal hayata entegrasyonunun mutluluk verici olduğunu söyledi.

 

Öğrencilerimize yönelik sabah, öğle ve akşam seanslar halinde sergilenen oyunda uyuşturucu kullanımının olumsuz etkileri, zararlı alışkanlıkların gençler ve ailelerin yaşamış olduğu yıkımlar, kayıplar ve toplum üzerindeki olumsuz etkiler anlatılırken, uyuşturucu ve tüm bağımlılık yapan maddeler gençlerimiz, toplumumuz ve geleceğimiz için büyük bir tehdit oluşturmasına dikkat çekildi. Ülkemizde ne yazık ki bu illetin pençesine esir olmuş gençlerimiz ve onların gözü yaşlı aileleri bulunmaktadır. Gençlere ve çocuklarımıza uyuşturucu maddelerden uzak durmaları, daha sağlıklı bir yaşam için aileleriyle olan bağlarını güçlü tutmalarını sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik” dedi.

 

Tiyatro sonunda ise Kırıkkale Vali Yardımcımız Sait Özkılınç Tiyatro Balans ekibine teşekkür ederek yapmış oldukları katkılardan dolayı çiçek takdim etti. Vali Yardımcımız Özkılınç gecede katılımcılara kısa bir konuşma yaptı. Uyuşturucu ile mücadelede il genelinde önemli çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Özkılınç “Bir mesaj verilecek ise tiyatro bu mesajlar için önemli bir araçtır. Ne yazık ki insanlık savaşlarla, terörle can alıyor. Fakat bunlardan çok daha sinsi bir tehlike olan uyuşturucu ve madde bağımlılığı insanları zengin veya fakir ayırt etmeksizin günden güne öldürüyor. Oyunda hep birlikte izledik. Burada eksiklikleri gördük. Oyundaki en temel eksiklik ailelerin çocuklarına ilgisizliği. Sevgiden uzak olan bireyler kendilerini ve bu sevgilerindeki açlıkları başka kişilerle veya anlık zevklerle bu açığı kapatmaya çalışıyorlar. Lütfen çocuklarımıza ilgi ve alaka gösterelim. Bu oyun bizlere önemli bir ders olsun” dedi.