GÜNCEL 16.10.2018 15:34:11
ÖZEL KIRÇİÇEKLERİ KREŞ GÜNDÜZ BAKIM EVİ KIRIKKALE HALKINA HİZMET VERİYOR

ÖZEL KIRÇİÇEKLERİ KREŞ GÜNDÜZ BAKIM EVİ KIRIKKALE HALKINA HİZMET VERİYOR

Yarınlarınız Özel Kırçiçekleri´ne emanet

 

 

Yarınlarınız Özel Kırçiçekleri´ne emanet

 

Çocuklarını küçük yaşta eğitim hayatına hazırlamayı amaçlayan aileler için Özel Kırçiçekleri Kreş Gündüz Bakım Evi, alanında uzman kadrosuyla Kırıkkale halkının hizmetine açıldı. 25-66 aylık çocukların tüm gizli güçlerini açığa çıkartarak şimdinin çocukları yarına kaliteli bir eğitim tecrübesiyle hazırlanıyor.

 

ÇÖZÜM ÜRETEBİLEN VE ÖĞRENMEYİ ÖĞRENEN NESİLLER

Okul öncesi eğitimi önemseyen, düşünen, araştıran, sorgulayan, çözüm üretebilen ve öğrenmeyi öğrenen nesillerin yetişmesi için Özel Kırçiçekleri Kreş Gündüz Bakım Evi 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılına hızlı bir giriş yaptı. Yusuf Çuvaloğlu, Fatma Zengin ve Nurettin Avan´ın kuruculuğunu yaptığı Özel Kırçiçekleri Kreş Gündüz Bakım Evi, Yeni mahalle Adalet Caddesi 301´inci sokak No:14/A (Adliye lojmanları ve Türk Metal Mustafa İlkokulu karşısında) tecrübeli kadrosuyla 25-66 aylık çocuklara önemli eğitim hizmeti sunuyor.

 

26-66 AY ARALIĞI

Okul Müdürü Hilal Erciyas Arslan, öğretmenler Kübra Berk Gür ve Rukiye Delice´nin geçmiş yıllarda eğitim hayatına sunduğu kaliteli tecrübeler Özel Kırçiçekleri Kreş Gündüz Bakım Evi´nde bulunan çocuklara yansıyacak.26-36 aylık, 37-47 aylık, 48-66 aylık yaş gruplarına uygun uyku odası, oyun ve etkinlik odaları, oyun bahçesi, mutfak ve yemek salonlarından oluşan kurum, 24 saat kamera sistemiyle de güvenlik altında. Kreşte kullanılan tüm eğitici ve öğretici oyuncak donatım malzemeleri TSE, AB standartlarında CE belgeli çocuk ve yetişkin insan sağlığına ve güvenliğine de uygun.

 

SATRANÇ, GEZİ VE MÜZİK KULÜPLERİ

Çocuklara kişisel gelişimleri boyunca, ihtiyaç duyacağı bilgi ve becerileri kazandıracak olan Özel Kırçiçekleri Kreş Gündüz Bakım Evi, çocukların bireysel varoluşlarını gerçekleştirmelerini sağlayan öncü bir kurum olma yolunda emin adımlarla ilerleyecek. 15 kişilik sınıflarda İngilizce, tiyatro, dans, halk oyunları, drama, görsel sanatlar ve el sanatları ve velilerin isteğine uygun bulmaları durumunda dini bilgiler ve Kur´an-ı Kerim dersleri de kurum tarafından sunuluyor. Özel Kırçiçekleri Kreş Gündüz Bakım Evi´nde ayrıca satranç, gezi ve müzik kulüpleri de bulunuyor.

 

4 SINIF VE 83 KİŞİLİK KAPASİTE

Özel Kırçiçekleri Kreş Gündüz Bakım Evi hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Hilal Erciyas Arslan, Kreş Gündüz Bakım Evinin 4 sınıftan ve 83 kişilik kapasitesi olduğunu ifade etti. Özel Kırçiçekleri Kreş Gündüz Bakım Evi´nin vizyonunu ve misyonunu anlatan Okul Müdürü Arslan, “Vizyonumuz, Çocuklara kişisel gelişimleri boyunca, ihtiyaç duyacağı bilgi ve becerileri kazandırarak bireysel varoluşlarını gerçekleştirmelerini sağlayan öncü bir kurum olmak. Misyonumuz ise, okul öncesi eğitim kapsamında, 25-66 aylık çocukların tüm gizli güçlerini açığa çıkartarak potansiyelinin en üst noktasına kadar gelişmesini sürdürmelerine imkan sağlamaktır” dedi.

 

FARKLI PROJE VE EĞİTİMLERİ DESTEKLEYEN

Müdür Arslan, “Bu çerçevede okulumuzda büyüyen çocuklar, düşünen, araştıran, sorgulayan, çözüm üretebilen, öğrenmeyi öğrenen, Ben kendi problemlerimi çözebilirim yargısına ulaşan, Yaparak, yaşayarak öğrenen, Paylaşmayı, yardımlaşmayı seven ve bundan mutlu olan, Bedensel, zihinsel, sosyal ve duygusal yönden gelişmiş ve sağlıklı, Millet, vatan, bayrak sevgisi gelişmiş, milli ve manevi değerlere sahip, Sorumluluklarının farkına varan, Neden-sonuç ilişkisi kurabilen, Kendini her ortamda rahat bir şekilde ifade edebilen, Kendisi ve arkadaşlarıyla barışık olan Çağdaş ve aydın bireyler yetiştirmek. Aynı zamanda; tüm okul personelinin, velilerimizin ve çocuklarınızın Kırçiçeklerinde olmaktan mutluluk ve sevinç duyduğu farklı proje ve eğitimleri destekleyen, geliştiren bir okul olmaktır” diye konuştu.

 

KUR´AN-I KERİM DERSİ

Özel Kırçiçekleri Kreş Gündüz Bakım Evi hakkında bilgiler veren Müdür Arslan, “Kırçiçekleri Kırıkkale Yenimahalle bölgesinde 25-66 aylık çocuklara eğitim vermekte olup; 25-36 aylık, 37-47aylık, 48-66 aylık yaş gruplarına uygun uyku odası, oyun ve etkinlik odaları, oyun bahçesi, mutfak ve yemek salonundan oluşmakta olup 24 saat kamera sistemiyle tüm alanlar kontrol altında tutulmaktadır. Yemekhanesinde çocukların gelişim 3 ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte (sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı) 3 öğün yemek verilecek olup yemek listesi her ay düzenli olarak velilerimize gönderilecektir. 48-66 aylık yaş grubunda İngilizce dersi, sanatsal gelişimi destelemek adına tiyatro, dans, halk oyunları, drama, görsel sanatlar ve el sanatları dersi velilerin isteği ve uygun bulmaları durumunda Dini bilgiler ve Kur´an-ı Kerim dersleri verilecektir. Okulumuzda ayrıca satranç, gezi ve müzik kulüpleri bulunmaktadır. Eğitim-öğretim 08.00-17.30 saatleri arasında (tam gün ve yarım gün) 15 kişilik sınıflarda verilmektedir. Kreşimizde kullanılan tüm eğitici ve öğretici oyuncak ve donatım malzemeleri TSE, AB standartlarında, CE belgeli çocuk ve yetişkin insan sağlığına ve güvenliğine uygundur” ifadelerine yer verdi.

 

YARDIMCI OLUR VE YÖNLENDİRİR

Öğrenci velilerine de seslenen Müdür Arslan, “Kurumumuz; meraklı, incelemeyi, araştırmayı ve oyunu teşvik eden ortamlar yaratarak çocuğun yapısal özelliklerine gör ilgi ve yeteneklerini geliştirmesine yardımcı olur ve yönlendirir. Her gelişim basamağında farklı yetenekleri ortaya çıkan çocuklarımızın bu yeteneklerini işleyerek özgüveni yerinde sosyal çocuklar yetiştirmek için çıkmış olduğumuz bu yolda emin adımlarla ilerlemek istiyoruz. Sizlerde kendini eğitime adamış ve bu alanda öğrenmenin durmayacağına inanmış kadromuzla bu yolda bize eşlik etmeye ne dersiniz?” şeklinde konuştu.

 

MANEVİ DEĞERLERİ ÖĞRENEN ÇOCUKLAR

Müdür Arslan, “Haydi gelin! Geleceğimizi, yarınlarımızı teslim edeceğimiz çocuklarımızı hep birlikte keşfederek geleceğe hazırlayalım. Bize güvenin, gözünüz arkada kalmasın. Biz biliyoruz ki; çocuklarınıza bırakacağınız en büyük miras iyi bir eğitim ve öğretimdir. Geleceğin yetişkinlerini, büyük yürekleri eğitmenin yolu sevgiden geçer. Sevgi; eliyle, diliyle başka çocuklara zarar vermeden sosyalleşerek, iletişim kurarak, paylaşmayı, yardımlaşmayı, hoşgörüyü, milli ve manevi değerleri öğrenen çocukların” dedi. Haber Merkezi


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024