Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 3.04.2019 16:08:38
Otizm Bir Gün Değil Her Gün Hayatımızda

Otizm Bir Gün Değil Her Gün Hayatımızda

Kırıkkale Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından '2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü' programı düzenlendi.

 

 

Kırıkkale Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından '2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü' programı düzenlendi.

 

SERGİ GEZİLDİ

Programa Vali Yunus Sezer, eşi Canan Sezer hanımefendi, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ve İl Protokolünün katılımıyla Kırıkkale Nur Camii Külliyesi Konferans Salonu´nda coşkulu bir şekilde gerçekleşti. İlk olarak okul sergisinin gezilmesinin ardından program, Kırıkkale Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Müdürü Ünal Dündar ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi´nin  açılış konuşması ile başladı.

 

BU TOPLUMUN EMANETLERİ VAR

Programda bir konuşma yapan ve bugünün çok anlamlı bir gün olduğunu belirten Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, ' İnsanlık olarak masumiyetimizi kaybettiğimiz zaman, biz nereye gidiyoruz diye kendimizi sorguladığımız zaman bizlere gökyüzündeki yıldızlar gibi insanlığımızı hatırlatacak bu toplumun emanetleri var. Bunların en başında da bizim engelli dediğimiz çocuklarımız, evlatlarımız, kardeşlerimiz geliyor.” dedi.

 

BAZEN AİLEDE BİR ENGELLİ OLUYOR

Engelli bireyi olan ailelerinde fedakarlık örneği sergilediklerini vurgulayan Vali Sezer “ Bu aileler kendi hayatlarını çocuklarının hayatı ile birleştiriyorlar. Bazen ailede bir engelli oluyor ama aynı zamanda bütün ailenin engelli olduğunu görüyoruz, Bizim bu programlardaki amacımız farkındalık oluşturmak. Engelli çocuğumuz bazen bir kâğıt üzerine çizgi çizdiği zaman ailedeki ve ona vaziyet eden öğretmendeki mutluluk inanılmaz bir şey. Çocuklarımızın atacağı bir adım, onların yüzündeki gülümseme üzerimizdeki bütün yükü, çektiğimiz sıkıntıları alıp gidiyor. Bu çocuklarımız aynı zamanda bizlere az şeylerle de mutlu olunabileceğini öğretiyor.” ifadelerine yer verdi.

 

TEK TEDAVİ ERKEN TANI

Okul Müdürü Ünal Dündar “ Otizmin günümüzde bilinen tek tedavisinin erken tanı ile eğitim olduğunu, temel hedeflerinin sorumlu oldukları öğrencileri kendi başlarına hayatlarını devam ettirebilmeleri ve kendi kendilerine yeter duruma gelmelerini sağlayarak yaşam kalitelerini artırmak olduğunu” dile getirdi. Kırıkkale Özel Eğitim Uygulama Merkezi´nin il genelinde otizme farkındalık uyandırmak amacıyla hazırlamış olduğu kamu spotuyla okul tanıtım videosunun izlenilmesinin ardından okuldaki farklı engel türlerindeki öğrencilerden oluşan mehter takımı gösterisini sunarak izleyicilerden büyük beğeni topladı.

 

ASKER UĞURLAMA TÖRENİ

Şiir, halk oyunları, asker uğurlama, playback eşliğinde Barış Manço şarkıları ve semazen gösterileriyle büyük bir performans sergileyen öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu ve bütün misafirler tarafından ayakta alkışlandı. Kapanış töreninde öğrenciler dünya çocuklarını temsilen pankartlarla sahneye çıktılar. Sonrasında Kırıkkale Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul İdaresi ve öğretmenleri öğrencileriyle ellerinde mavi fener eşliğinde kapanış gösterilerini sonlandırdılar.

 

Program sonrası Vali Yunus Sezer ve Eşi Canan Sezer hanımefendi başkanlığında protokol ve tüm misafirlerle birlikte Cumhuriyet Meydanı´na doğru bir farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi ve hep birlikte gökyüzüne mavi balonlar uçuruldu. Kırıkkale Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Müdürü Ünal Dündar etkinlik sonunda programa katılan tüm misafirlere, emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve personele; kardeş okulumuz 75. Yıl Ortaokulu öğretmen, öğrenci ve idarecilerine teşekkürlerini sunup “Otizm Bir Gün Değil Her Gün Hayatımızda” diyerek sözlerini tamamladı. Haber: Emel Selci

 

 


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024