Ortaokul öğrencilerine helal ve sağlıklı gıda semineri


Kırıkkale´de Ahlak Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED) tarafından Şehit Aydın Çopur İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine “Helal ve Sağlıklı Gıda” ile ilgili seminer verildi.

Kırıkkale’de acılı anne 15 yaşındaki kızını arıyor Kırıkkale’de acılı anne 15 yaşındaki kızını arıyor

 

HELAL OLANLARINDAN YİYİN

AKÇED Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arı, seminerde yaptığı konuşmada, insan fıtratının helal yaşama göre planlandığını belirterek, sağlıklı beslenme ile sağlıklı bir yaşamı dolayısıyla sağlıklı bir toplumun inşa edildiğini söyledi. Yüce Rabbimizin “Size rızık olarak verdiğimiz şeylerin temiz ve helal olanlarından yiyin” ayetini hatırlatan Arı, “Yediğimiz gıdalar doğal ve dengeli olmalı. Hangi gıda olursa olsun gıdaların fiziksel ve kimyasal yönden ve hijyenik yönden temiz olmalıdır. Hayvansal ürünler kimyevi madde ve hormon içermemelidir. Gıdaların genetik yapıları ile oynanmamalı ve gıdaların görünümlerini değiştirici katkı madde ve boya içerikli maddeler içermemelidir.” dedi.

 

ORGAN KANSERLERİNE DE NEDEN OLMAKTADIR

Çeşitli gıda katkı maddelerinin vücutta önemli hasarlar oluşturduğunu aktaran Arı, şunları söyledi: “Gıdalara eklenen katkı maddeleri insan vücudunda, mide rahatsızları, ishal, deri döküntüsü, baş ağrısı, baş dönmesi, nefes darlığı, çarpıntı ve kansızlık gibi belirtiler meydana getirebilir. Ayrıca uzun süre alındıklarında çeşitli organ kanserlerine de neden olmaktadır. Yine alınan un, şeker, tuz gibi gıdalar da yeterli ve dengeli olarak tüketilmelidir. Aldığımız tüm gıdalar temiz, doğal ve dengeli olmalıdır.”

 

HİJYEN KURALLARINA UYGUN

Daha sağlıklı ve zinde olmak için her gün düzenli yürümeyi ve koşmayı tavsiye den Arı, stresten uzak bir yaşam, yemekten önce ve sonra ellerin yıkanarak hijyen kurallara uyulması ve en önemlisinin de helal kazanıp helal yenilmesi gerektiğini sözlerine keldi. Öğrencilerin çeşitli konulardaki soruların cevaplandırılmasının ardından düzenlenen seminer son buldu. Haber: Emel Selci