FETÖ´NÜN EN ÖNEMLİ UNSURLARI

Örgütün gizli haberleşme programı ByLock´u kullandıkları belirlenen bu kişilerden etkin pişmanlık yasasından yararlanan Dr. İ.G. ile S.K.´nin verdiği bilgiler, gizli yapılanmayı gözler önüne serdi. FETÖ´nün en önemli unsurlarından mahrem abilerin öğrenciyken seçtiği kişileri, gizli hücre tipi evlerde özel eğitimle yetiştirip Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyete girmelerini sağladıkları saptandı.

KIRIKKALE VE BÖLGELERDE OPERASYON

FETÖ/PDY´nin en önemli yapılanmasını gerçekleştirdiği TSK ve emniyet içerisinde nasıl örgütlendikleri, bu operasyon sayesinde gözler önüne serildi. Örgütün ´hususi´ olarak isimlendirilen özel görevlilerinin öğrencilik yıllarından seçtikleri kişileri, örgütün hücre tipi gizli evlerinde, kendi esaslarına ve beklentilerine göre eğittikleri, sonrasında da TSK ve emniyete girmelerini sağladıkları ortaya çıkarıldı. Örgütünün gizli haberleşme uygulaması ByLock´u da kullanan örgüt üyelerinin hususi imam yapılanmasına operasyon yapıldı. 51 şüpheliye yönelik İzmir merkezli olarak Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Denizli, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Konya, Manisa, Mersin, Yozgat ve Zonguldak´ta yapılan operasyonda, 24 ´Hususi imam´ yakalandı.

8 İTİRAFÇI MAHREM ABİLERİ ANLATTI

Işıklar Köyü’nde ‘yağmur duası’ edildi Işıklar Köyü’nde ‘yağmur duası’ edildi

İzmir´de örgüte yönelik yapılan bu operasyonda, halen Emniyet Müdürlüğü´nde sorguları süren örgüt üyelerinden İ.G., M.K., S.K., M.D., M.K.B., H.B., H.A. ve  M.S. etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandı. Verdikleri bilgilerde, örgütünün mahrem imamlar yapılanlarını gözler önüne serdi, halen muvazzaf olan askerlerin kimlerinin tespit edilmesini sağladı. Etkin pişmanlık yasasından yararlanan bu örgüt üyelerinden doktorluk yapan İ.G., FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün amaçları doğrultusunda sorumlu abilerinin kendisine, lise çağındaki çocukların ders çalıştırma maskesi altında sorumluluğunu verdiğini anlattı.

Haber Merkezi