BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Kırıkkale´de trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 5 kişiye umut oldu. Aracıyla Kırıkkale´den Yozgat istikametine giden 45 yaşındaki kişi eşi ile birlikte Kırıkkale-Samsun karayolunun 12. kilometresinde 18 Nisan tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu ağır şekilde yaralandı. Yaralı kişi, olay yerinden ambulansla Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi´ne kaldırıldı.

 

ANKARA´DAN GELEN ÖZEL EKİBE TESLİM EDİLDİ

Hastanenin yoğun bakım ünitesinde bir hafta tedavisine devam edilen kişinin hastanede beyin ölümü gerçekleştiği belirlendi. Hastane yetkililerinin görüşmesi sonucu aile, kornea, karaciğer ve böbreklerini bağışlamaya karar verdi. Hastalara umut olan kişinin organları başka illerde organ bekleyen hastalara nakil yapılmak üzere Ankara´dan gelen özel ekibe teslim edildi.

 

ORGAN DOKU NAKLİ EKİPLERİ GELDİ

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Tekin Akça yaptı açıklamada şunları söyledi: “Öncelikle organ ve doku nakline verilen değer ve önem için aile yakınlarına çok teşekkür ediyoruz. Hastamız yaklaşık 7 gün önce geçirmiş olduğu bir trafik kazası sonucu hastanemiz yoğun bakımına getirildi. Beyin kanamasına bağlı olarak beyin ölümü, dün akşam itibariyle gerçekleşti. Hasta yakınlarıyla görüşmemiz sonucunda organ ve doku naklini kabul ettiler. Şu anda akşam saat 19:30 itibariyle Ankara´dan organ doku nakli ekipleri geldi”.

Sevim Ana’dan Kırıkkalegücü futbolcularına tatlılı motivasyon Sevim Ana’dan Kırıkkalegücü futbolcularına tatlılı motivasyon

 

ORGANLARI 5 İNSANDA YAŞAYACAK

“Hastamızın 2 böbrek, 1 karaciğeri ve pankreası ve 2 korneasının alımını gerçekleştirdiler ve nakil işlemini yapmak üzereler. Bu sayede yurt içinde yaklaşık 5 hastaya şifa olacaklar. Acı bir kayıpları var ama hastalarının organları 5 insanda yaşayacak. Bu hayırlı ve çok güzel bir olay. İnşallah toplumumuz organ ve doku nakli konusunda duyarlılığını devam ettirir ve bir çok insanımıza şifa verirler” dedi. Haber Merkezi