SİYASET 26.08.2015 17:14:53
ÖNCE TÜRKİYE MANTIĞIYLA HAREKET ETTİK

ÖNCE TÜRKİYE MANTIĞIYLA HAREKET ETTİK

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili TBMM İdari Amiri Tufan Köse, Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya ve Isparta Milletvekili İrfan Bakır parti binasına gelerek Ak Parti ile yapılan Koalisyon görüşmeleri hakkında partililere

1 Kasım´da yapılacak erken seçim öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel merkezini aldığı karar doğrultusunda Milletvekilleri illerdeki örgütlere koalisyon hükümeti görüşmelerinde yaşananları parti tabanına anlatmak için illerde dağıldılar. Bu çalışma kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Çorum  Milletvekili TBMM İdari Amiri Tufan Köse, Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya ve Isparta Milletvekili İrfan Bakır CHP il yönetimini ziyaret etti. Parti binası önünde İl başkanı Ahmet Önal, Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık, ve partililer tarafından karşılanan Milletvekilleri partililere açıklamalarda bulundular.

YÜREĞİMİZİ ORTAYA KOYDUK

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum  Milletvekili TBMM İdari Amiri Tufan Köse parti binasında yaptığı konuşma koalisyon hükümeti görüşmelerine AK Partinin Koalisyon Hükümeti kurma çabası ile başladığını ancak daha sonra Kaçaksaray´dan gelen direktif doğrultusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun Koalisyon hükümeti değil bir seçim hükümeti kurma çabası içine girdiğini söyledi. Köse” Bu dönemde CHP olarak biz 14 ilkemizle önce Türkiye mantığı ile hareket ettik. Ancak AKP´nin yani Recep tayip Erdoğan´ın bir hükümet kurma niyeti yoktu. CHP olarak bu süreçte ortaya koyduğumuz tavır nedeniyle gerek tabanımızdan gerekse vatandaşlardan büyük destek gördük. Biz ülkenin hükümetsiz kalmaması için yüreğiz ortaya koyduk.Ülke şimdi 1 Kasım´da erken seçime gidiyor.Seçim öncesinde CHP yönetimi olarak bunları parti tabanına anlatacağız. 2015 yılı ülkemiz için boş geçti, 2016 yılının boş geçmesini istemiyoruz. AKP´nin  yapılacak seçimlerde umduğunu bulamayacağını düşünüyorum” ifadesini kullandı.

DEVLETİN İRADESİNİ KİMSEYE VERMEK İSTEMİYOR

Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya yaptığı konuşmada koalisyon hükümeti görüşmelerinde AKP´nin CHP´yi keşfetmeye çalıştığını sürekli koalisyon hükümeti yerine çeşitli konularda fikirlerini sorduğunu belirtti. Milletvekili Yalçınkaya “Biz 7 Haziran seçimlerinin sonucunu en iyi anlayan parti CHP oldu. Bunun içinde bir koalisyon hükümeti kurmak için elimizi taşın altına koyduk. Ancak AKP yani Recep Tayyip Erdoğan devletin idaresini kimseye bırakmamak istememesi kendi gücünün azalacağı düşüncesi ile yapılan tüm çabaları boşa çıkarttı. Kişisel ikbali nedeniyle 1 kasım´da erken seçim kararı aldı.Bu seçim kimseye bir şey kazandırmayacak.Vatandaş seçim değil partilerin anlaştığı bir koalisyon hükümeti istiyordu” ifadesini kullandı.

MHP´YE  VERİLEN OY AKP´YE GİDİYOR

Isparta Milletvekili İrfan Bakır´da 1 Kasım´da yapılacak seçimlerde parti tabanını birlik ve beraberlik içinde olması halinde CHP´nin hedeflediği tek başına iktidar isteğine ulaşacağına inandığını söyledi. CHP il Başkanı Ahmet Önal konuşmasında son seçimlerde görüldüğü gibi MHP´ye verilen oyların AKP´ye gittiğini belirterek “MHP´nin seçimden aldığı karar ile AKP´nin çözüm olmayan görüşü aslında iki partiye verilen oyların aynı siyasi anlaşmazlığa gittiğini gösteriyor. Bu yüzden ülkenin geleceği için CHP´ye oy vermek gerekiyor” ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından Milletvekilleri vatandaşlarla bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgi verdiler.  


Diğer Haberler

30.03.2024

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024