Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 3.08.2016 16:54:03
ÖLÜME YÜRÜMEKTEN GURUR DUYUYORUM

ÖLÜME YÜRÜMEKTEN GURUR DUYUYORUM

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir, TBMM´nde 15 Temmuz´da milli iradeye karşı yapılan darbe teşebbüsü hakkında gündem dışı söz alarak açıklamalarda bulundu. Vekil Demir, ölüme yürümekte bu derece pervasız bir milletin ferd

 

DEMOKRASİ DESTANI

Milletvekili Demir, 15 Temmuz darbeci zihniyet adına kara bir leke ancak millet namına bir demokrasi destanı olarak tarihte ki mukaddes yerini aldığını söyleyerek, “Hemen belirtmek istiyorum ki; 12 Eylül 1980 darbesini yaşadığım çocukluk günlerimden hafızamda kalan bir anı aynen şöyledir. Köyün meydanına toplanan erkekler bir sıraya konuluyor darbe olduğu ilan ediliyor sesini çıkaran olursa sert bir tokatla veya dipçik darbesiyle yere seriliyor, ancak o zulüm günlerinde dahi silahların namlusu doğrudan bir sivili yani milleti hedef almıyor”

 

TARİH BÖYLE BİR ALÇAKLIĞI O GÜNE KADAR YAZMADI

“Oysa 15 Temmuz ihanet kalkışmasında namlular millete döndü, toplar millete döndü, uçaklar şu içerisinde bulunduğumuz milli iradenin tecelligahı olan meclisi bombalamaktan haya etmedi. Tarih böyle bir alçaklığı o güne kadar yazmadı. Şimdi biz buna sadece bir darbe teşebbüsü diyebilir miyiz? O gün teşebbüs edilen bu ülkenin işgaliydi. Bu millet belki bir yüz yıl daha belini doğrultamasın diye zehirli bir hançerle sırtından vurulmaya çalışıldı.Ancak Allah´a hamd olsun. Oyunlar kuranların başlarına geçti”

 

FETULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ UZUN SÜRE GİZLENMEYİ BAŞARDI

“Milletimiz hiç bir siyasi görüş, etnik yapı yahut benzeri aidiyet unsuru gözetmeksizin sırf millet olma bilinciyle, vatan sevdasıyla merhum şairimiz Mehmet Akif´in de ifadesiyle gövdesini, hayasızca akınlara siper etmiş ve binlerce yıllık devletini, namusunu asker kıyafetli vatan hainlerine, teröristlere teslim etmemiştir. Yıllarca bu aziz milletin samimiyetini, cömertliğini ve fedakarlığını en ahlaksız bir soyguna çeviren Fetullahçı terör örgütü maalesef kendini sinsi bir hastalık gibi uzun süre gizlemeyi başardı”

 

ELİ KANLI TERÖRİSTLERE DÖNÜŞTÜRDÜ

“Anadolu insanının tertemiz evlatlarını kendi kirli tezgahlarında birer mankurta, vatan hainine, eli kanlı teröristlere dönüştürdü. Ve bunu yaparken en mukaddes hisleri kullanmaktan dahi çekinmedi. Hedefleri uğruna kırk yıl bir akrep yumurtasına sabırla bekçilik eden bu yapı; o yumurtadan hep bir anka kuşu çıkacağını vaad etti.  Şükürler olsun ki; daha o yumurta çatlamadan milletimiz oyunu gördü ve Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız, Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın bir sözüyle meydanlara akın ederek yurdunu alçaklara çiğnetmedi”

 

BİR MİLLETİN FERDİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

“Ölüme yürümekte bu derece pervasız bir milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Sizlerinde bu hislerimi paylaşacağınızı zannediyorum. Zira ihanet girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinde gerek iktidar, gerek muhalefet partileri, gerekse toplumun farklılık arzeden bütün bileşenleri vatan hainleri karşısında kararlı bir tutum sergilemiştir. Vatan müdafası uğruna siyasi rekabeti bir kenara bırakmış ve siyasi tarihimize zor günlerde daima hatıra gelecek bir not düşmüşlerdir. Konuşmama son verirken şehitlerimize Allah´tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum”

 

ŞEHİTLERİMİZİ YÂD ETTİ

“15 Temmuz FETÖ´cü darbecilerin saldırısı karşısında ve PKK´ya karşı vatanı, milleti, bayrağı için vücudunu siper eden şehitlerimizi saygıyla yâd ediyor, Kırıkkale´mizden şehit olan kardeşlerimizi isimleriyle anmak istiyorum. Hakan Yorulmaz, Alpaslan Yazıcı, Volkan Pilavcı, Aydın Çopur, Volkan Canöz, Çağdaş Tamkoç, Osman Yıldırım, Oğuz Sümbül, Bekir Deniz, Ali Tonga şehitlerimizin mekânları cennet, kabirleri nur olsun temennisiyle. Aziz milletimizi ve Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum” dedi.

 


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024