Bir taraftan içerde çalışmalar devam ederken dışarda da umutlu bekleyiş devam etti.10'arlı gruplar halinde kurtarma ekipleri madene indirilip kurtarma çalışmaları aralıklarla sürdürüldü.Gecenin ilerleyen saatlerinde yoğun gaz kokusu nedeniyle dışarda bekleyenlere maske ve ayran dağıtıldı.Kurtarma çalışmalarına katılan madencilerden bazıları yorgunluktan buldukları yerlerde uyumaya çalıştı.

Milli Piyango'da büyük ikramiye tutarı belli oldu Milli Piyango'da büyük ikramiye tutarı belli oldu

*/*/**/

Soma`da Facianın Yaşandığı Madeni Su Bastı

Soma`daki maden faciasından bir kötü haber daha geldi. Haberler.com muhabiri, elektrikler kesik olduğu için madeni su bastığını bildirdi.

Türkiye, Soma`daki maden faciasında hayatını kaybeden yüzlerce işçiye ağlıyor. Madenin içinde hala ulaşılamayan yüzlerce işçi olduğu söyleniyor. Soma`da bulunan Haberler.com muhabiri İsmail Sağıroğlu, arama-kurtarma çalışmalarının hala başlamadığını, kısa süre içinde başlatmaya çalışacaklarını bildirdi.Jandarma, maden çevresindeki gazetecileri ve yardım kuruluşlarını güvenlik nedenli ile tahliye etti. İçerideki yoğun gaz madenin giriş kısmına da yansıyor, maske takılmasına rağmen nefes almak zor.Arama kurtarma ekibi teknikeri, kurtarma çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi: 'İçeride yangın devam ediyor, ayrıca gece saat 02:00 sıralarında metan gazı patlaması yaşandı. Bundan dolayı gece boyunca çalışma yapılamadı. Yoğun bir şekilde karbonmonoksit gazı var, gazın tahliye işlemi tamamlanınca kurtarma çalışmalarına tekrar başlayacağız.'

'MADENİ SU BASTI!'

Bir başka maden teknikeri de, içeride 120 kişinin kaldığını ve bunlardan umudu kestiklerini söyledi.Tekniker, madenin içindeki durumu şöyle anlattı, 'Elektriklerin kesilmesi ile birlikte yerin altından çıkan su da tahliye edilemediği için şu anda madenin içini su basmış durumda. Normalde elektrik kesildiği zaman tulumbaların başında biri olur. O da olmadığı için su her yeri kapladı. Hem gazın etkisi, hem de su miktarı nedeniyle kurtulmak imkansız gibi. Eğer kurtulan olursa bir mucize olur. Hava yok, havayı nereden alacak! Madenciler, şu anda 3 bölgeye ulaşamıyorlar ve bu bölgede 120 kişi var. Sağ çıkanlar madenin çıkışına yakın olanlardı. Alt bölümdekiler ise orada kaldı.