Öğrencilerin ufuklarını daha da genişleterek emin adımlarla ilerlemeleri amacıyla KOP Bölgesinde Okuma Alışkanlığı ve Kültürün Geliştirilmesi Projesi (KOP Okuyor) kapsamında hazırlanan “Okuyan Şehir Keskin” adlı projesi  yapılan törenle açıldı.

Kırıkkale’de vahim tablo! Boşanma hızı artıyor! Kırıkkale’de vahim tablo! Boşanma hızı artıyor!

 

OKU KİTAPLIĞI YAPILDI

Öğrencilere kitap okuma alışkanlıklarının kazandırılması ile birlikte kendilerine olan güvenlerinin artması, kendilerini ifade etmelerinin kolaylaştırılması, iletişim ve sosyal becerilerin gelişmesi toplumda okuma kültüründe farkındalık yaratarak devamlılık sağlanması öğrenciler başta olmak üzere ilçe halkının okuma yazma alışkanlıklarının geliştirilmesi  için yapılan projeyle ilçede 24 adet farklı  noktaya “oku” kitaplığı  yapıldı. Ayrıca İlçe  Milli Eğitim Müdürlüğünce de tüm  okullara ve vatandaşların kolaylıkla ulaşabileceği noktalara kitap dağıtımı  ve kitaplık yapılacak. Görsel olarak beğeni toplayan “oku” kitaplıklarına ilçemiz nüfusuna kayıtlı  vatan için can veren kahraman şehitlerimizin adı verildi.

                                        

MUTLUYUZ

Tarihi Taş Mektep ‘in bahçesinde düzenlenen töreninin açılış kurdelesini İlçe Kaymakamı Muammer Köken, Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Mili Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı  Dr. Muammer Yıldız ve Belediye Başkanı Dede Yıldırım kesti.  Kesilen kurdelenin ardından  okulların  hazırladığı kitap sergileri gezildi. Kitap sergisinde öğrencilerle  sohbet eden heyet, çocukların kitaplara olan istekleri karşısında mutlu olduklarını dile getirdiler. Törenin açılış  konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek; “Proje kapsamında  yaklaşık 7 Bin adet kitap dağıtıldığını belirterek ilçemiz adına büyük bir kitap seferberliği yapıldığını söyledi.

 

OKUMAYA TEŞVİK EDİN

İlçe Belediye Başkanı Dede Yıldırım yaptığı konuşmada, bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmayacağını, kitap okumayan vatandaşların okuyandan daha fazla söz sahibi olduklarını ifade etti. Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk “KOP´un sadece tarımsal alanda değil kültür ve sosyal alanda da faaliyet göstermesinin ve vatandaşlarımızı okumaya teşvik edecek bu projeye destekleri nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

 

BİR GÜNLÜK  FAALİYET DEĞİL

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Muammer  Yıldız ise, halkımızın her ne kadar dünya kitap okuma istatistiklerinde geride olsa da; yapılan bu projenin bakanlık adına örnek bir proje olduğunu,  vatandaşların kitaba ulaşımın kolaylıkla sağlanacağını , bilgiye ulaşmada internetin kolaylık sağladığı fakat  enformasyon kirliğine neden olduğunu vurgulayıp, bilgiyi asıl kaynağından öğrenilmesinin gerektiğini ve kitabı okumanın  bir günlük  faaliyet değil süreklilik arz etmesini gerektiğini belirtti.

 

HAYATIN ZARURİ İHTİYAÇLARINDANDIR

İlçemiz Kaymakamı Muammer Köken ise  “Kitap okumak hayatın zaruri ihtiyaçlarındandır. Dünyayı , olayları, çevreyi, hayatı anlamaza yardımcı olan kitapların her biri hazine değerindedir.  Kitap okumak kadar yazmakta  önemlidir. Bu dünyada kalıcı bir eser bırakmak istiyorsak bir şeyler yazmak gerektiğine inanıyorum. Popüler yabancı yazarları okuduğumuz kadar yerli yazarlarımıza sahip çıkıp okumalıyız. Şevket Süreyya Aydemir´in Suyu Arayan Adam isimli kitabını okumadan Kafkasyayı, Ömer Seyfettin´in Pembe İncili Kaftan Okumadan devlet adamının niteliğini anlayamayız  deyip bu güzel   projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Haber: Ahmet ÖZHAN