Okul sütü çalışması
2014 yılı Okul Sütü Programı ikinci dönemin ilk gününde Yüzüncü Yıl İlkokulu'nda düzenlenen bir törenle başladı. Törene İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı V. Ali Kabaklı, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili İsmail Koşan, Şube Müdürü Adnan Gürel, İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Dr. Ayşegül Gençay, Veteriner Hekim Ümit Özgü ve Okul Müdürü Murat Ünlü katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Vekili İsmail Koşan, program kapsamında il genelinde toplam 197 okulda 17 bin 12 öğrenciye haftanın 3 günü süt dağıtılacağını söyledi.

Faydaları anlatıldı
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Vekili Ali Kabaklı ise konuşmasında, 'Süt, bebeklikten yaşlılığa vücudun büyümesi, gelişmesi ve sağlığın korunması için gerekli enerji, protein, karbonhidrat, yağ ile pek çok vitamin (A, B1, B2, B12, D, E, K, Folik Asit) ve mineral maddeyi (Kalsiyum, Fosfor, Çinko) içeren çok önemli bir besindir. Boyun uzaması, kemiklerin gelişmesi ve güçlenmesi, beyin gelişiminin desteklenmesi ve derslerde daha başarılı olunması, daha enerjik ve canlı olunması, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve hastalıklardan korunabilmek için yani yeterli ve dengeli beslenmek için her gün düzenli olarak süt içmek gerekmektedir' dedi.

Denetim yapılacak
İl Müdürü Vekili Ali Kabaklı ayrıca; Okul Sütü Programı dahilinde dağıtılan sütlerin üretiminden tüketimine kadarki tüm safhalarda gerekli denetim ve analizlerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerince ve İl Okul Sütü Komisyonu`nca gerçekleştirildiğini söyledi. Kabaklı ayrıca öğrencilerin tüketimine sunulan sütlerin açıldıktan sonra bekletilmeden tüketilmesinin uygun olacağını sözlerine ekledi. Tören akabinde öğrencilere okul sütlerinin dağıtımı gerçekleştirildi.