OKUL ALIŞVERİŞİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Okul alışverişi söz konusu olduğunda, anne babalar çocuklarının ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılamak isterken; çocuklar da rengârenk kırtasiye ürünleri arasında büyük bir keyifle dolanıyor. Peki, sağlıklı bir okul alışverişi yapmak için nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

 

Kırıkkale'de Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği başladı Kırıkkale'de Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği başladı

TSE VE CE DAMGALI ÜRÜNLER TERCİH EDİLMELİ

Denetimsiz kırtasiye ürünlerinde görülebilen fitalat, azor, kanserojen ve alerjen boya maddeleri, ağır metaller çocuklarımızın sağlığını tehdit ediyor. Ailelerin okul alışverişi için sağlık ve kalite güvencesi verebilen yerleri tercih etmeleri çocuklarının sağlığı için büyük önem taşıyor. Ailelerin güvenli bir okul alışverişi için TSE ve CE damgalı ürünleri tercih etmeleri gerekiyor.

 

GÜVENİLİR ALIŞVERİŞİN ADRESİ K* LİSANSLI KIRTASİYELER

Ailelerin güvenilir ve sağlıklı bir alışveriş yapabilmeleri için Tüm Kırtasiyeciler Derneği ‘nin ( TÜKİD ) K* Lisansı projesine değinen  kırtasiye satıcıları, “Aileler okul alışverişleri için sağlıklı ve güvenilir ürünleri K* logolu kırtasiyecilerde bulabilirler. Eğitimli kırtasiye profesyonellerinin yardımıyla sağlıklı bir alışveriş yapabilmek için tüm öğrenci ve ailelere tavsiyemiz K* lisanslı kırtasiyecileri tercih etmeleridir. NT´nin de sahip olduğu K* Lisansı, perakendeci kırtasiyeci olarak faaliyet gösteren kuruluşlara bağımsız bir denetim ve gözetim firması tarafından yapılan denetimlerde işyerinin başarılı olması sonucunda TÜKİD tarafından verilmektedir.”

 

KIRTASİYEDE HANGİ ÜRÜNDE NEYE DİKKAT EDİLMELİ?

Silgiler: Kanserojen madde içermemeli  Çantalar: Çanta ağırlığı vücut ağırlığının yüzde 10´unu geçmemeli. Ağır çantalar çocuklarda fiziksel rahatsızlıklara neden oluyor.  Oyun Hamurları: Katkı maddesi içermemeli, çabuk kurumamalı, doğal malzemelerden yapılıyor olmalı. Küçük yaştaki çocuklar ağırlıklı olarak kullandığı için çocuğun yutma yeme gibi risklere karşılık sindirim ile dışarı atmalı ve bunun çocuğa zarar vermemesi gerekiyor. Makaslar: Küt uçlu makaslar tercih edilmeli. Sağ el sol ele yatkın, stoplu makaslar olmalı. Yapıştırıcılar: Solvent içermemesi gerekiyor. Suluklar: Plastik olanlarında özellikle 1. Sınıf plastik kullanılmış olması gerekiyor. Burada en büyük sorun koku problemidir. Sıcaklık karşısında suya bırakacağı partiküller sağlığa zarar verebilir.