Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 26.11.2019 12:22:09
ÖĞRETMENLER GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR

ÖĞRETMENLER GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR

ÖĞRETMENLER GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR

ÖĞRETMENLER GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR

 

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kırıkkale İl Başkanı Tuner Alp Tekin 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile kutlama mesajı yayınladı.

 

İKİNCİ ANA BABALARIMIZ

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kırıkkale İl Başkanı Tuner Alp Tekin, 24 Kasım Öğretmenler Gününü unutmadı. Öğretmenlerin ikinci bir ana-baba olduğunun altını çizen Tekin “Yalnızca Kasım´ın 24´ü değil, günün 24 saati, yılın 365 günü, ömrün her anında saygı duymamız gereken kişilerdir öğretmenlerimiz. Daha 5 – 6 yaşlarında iken anne ve babalarımızın teslim ettiği bizlere annelik veya babalık yapan kutsal kişilerdir. Bizlere yalnızca derslerimizi değil hayatı öğreten, aynı zamanda geleceğimizin temellerini atan, tuğlalarımızı koyan ve mayamızın nasıl olacağına yön veren mukaddes insanlardır öğretmenlerimiz” ifadelerini kullandı.

 

GELECEĞİMİZ ONLARA EMANET

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün “Öğretmenler Yeni Nesil Sizlerin Eseri Olacaktır” sözlerini hatırlatan Tekin “Kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün de belirttiği gibi geleceğimiz öğretmenlerimizin eseri olacaktır. Onlar çocuklarımıza hem ilim, bilim, fen öğretirken hem de gelecek kuşaklarımızın Milli Duygularla ve Milli bir şuur ile yetişmelerini sağlayacaklardır. Vatanını, Milletini, Devletini seven, Bayrağına halel getirmeyen kutlu bir gelecek öğretmenlerimiz sayesinde var olacaktır. Bu gelecek ki Atalarımız gibi dünyaya örnek teşkil edecek, mazlumun ereni, zalimin korkusu olacaktır. Bu vesile ile başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü Bizlere Ülkücülüğü öğreten Başbuğumuz Alparslan Türkeş´i ve aziz milletimizin gelişimine katkıda bulunmuş ve ahirete göç eylemiş tüm Öğretmenlerimizi minnetle anıyorum. Gelecek kuşaklarımızın inşaasını yapmaya devam ederek kutsal görevlerini yerine getirmeye devam eden Kardelenlerimizin – Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü tekrar kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

 

ÖĞRETMENE ŞİDDET ŞEREFSİZLİKTİR

Son zamanlarda artan öğretmene şiddet haberlerine de değinen Tekin “Maalesef son zamanlarda öğretmene şiddet içerikli haberler izliyoruz. Kimi zaman öğrencilerin saygısızlığı kimi zaman velilerin kendini bilmezliği üzerine gelişen ibretlik olayları büyük bir utançla izliyoruz. Kültür yozlaşmasının tavan yaptığı ve örf, adet ve anenelerimizi sürekli çiğnediğimiz şu dönemde, bu tür ahlaksızlıklara karşı devletimizin en ağır cezaları vermesini arzu ediyoruz. Bilinmelidir ki; Öğretmene karşı işlenen bir Şiddet suçu en az anne babaya karşı işlenmiş kadar aşağılık bir hadisedir. Öğretmenine şiddet uygulayan kişiler şerefsizdirler. Bu şerefsizlerden ne Vatana ne de millete hiçbir fayda gelmeyeceği açık ve aşikârdır. İşte bu şerefsizlerin neeğitim ne de insanlık hakkı vardır. Bu tür olayların tekrar vuku bulmaması için bunların eğitim hayatlarının son bulmaları sağlanmalı ve verilecek olan sicil ile ömür boyu yaptığı terbiyesizliğin bedelini ödemesi sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı. Haber: Emel Selci

 


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024