Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 14.09.2018 16:22:09
ÖĞRETMENLER, ÇOCUKLARIN HAYAT KAPISINI AÇAN BİRER ANAHTARDIR

ÖĞRETMENLER, ÇOCUKLARIN HAYAT KAPISINI AÇAN BİRER ANAHTARDIR

Sulakyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın, ilçede görev yapan ilk, orta ve lise okullarında görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek, öğretmenlerin çocukların hayat kapılarını açan birer anahtar görevi üstlendiklerini söyled

 

GÖREVE HAZIRIZ

Kırıkkale´nin Sulakyurt ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk toplantısı gerçekleştirildi. Sulakyurt Halk Eğitim Merkezinin Konferans Salonu´nda düzenlenen toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın, öğretmenlerin 2 haftalık seminer döneminde tüm eksikliklerin giderilerek eğitim öğretime donanımlı ve yüksek bir motivasyonla hazır olduklarını söyledi.

 

VAR GÜCÜMÜZLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Yaz tatili boyunda eğitime yönelik okullardaki çeşitli eksikliklerin giderilerek hazırlıkların tamamlandığını belirten Akın, “Pazartesi günü itibariyle tüm öğretmen arkadaşlarımız zinde bir şekilde eğitim öğretime başlayacaklar. Bu eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına ve özellikle de öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Öğrencilerimizin daha başarılı olmaları için var gücümüzle mücadele edeceğiz.” dedi.

 

ÇOCUKLAR ÖĞRETMENLERİNİN KALBİYLE İLGİLENİRLER

Hedeflerinin küresel düzeyde yaşıtlarıyla rekabet edebilecek bilgili, iş alanlarının beklentilerini karşılayabilecek beceri sahibi ve toplumsal değerleri bilen ve benimseyen insan yetiştirmek olduğunu anlatan Akın, şöyle konuştu: “Öğretmenler, çocukların hayat kapısını açan birer anahtardır. Öğretmen, imkanlar nasıl olursa olsun mükemmel bir öğrenmeye ilham veren kişidir. İlk başta çocuklar öğretmenlerinin beyniyle değil kalbiyle ilgilenirler”

 

ÖĞRETMENİN ESERİNE DEĞER BİÇİLEMEZ

“Bu yüzden deneyimli öğretmenler, çocukların gözlerine gözleri değmeden derslerine başlamazlar. Bir öğretmeni unutulmaz yapan şey, öğrencisinin yüreğine dokunmasıdır. Dünyada her şeye değer biçilebilir ama öğretmenin eserine değer biçilemez. Çünkü onun eseri hem her şeydir, hem de hiçbir şeydir. Öğretmen, derse istekli girmeli, mutlu ve eğlenceli olmalıdır. Dersini sadece anlatan değil aynı zamanda sevdirmelidir. Öğretmen, öğrencilerinin farklılıklarını gören ve gözeten, bilgileri gerçek hayatla ilişkilendirebilen yetkinlikte olmalıdır.”

 

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLER

Daha kalıcı bir eğitim öğretim için standart eski ders verme modellerinden vazgeçilerek proje tabanlı öğrenmeye bu yıl fazla ağırlık vereceklerini aktaran Akın, “Öğrencilerin yetiştirilmesinde büyük değer olan sevgi, saygı, hoşgörü, dürüstlük, merhamet, sorumluluk, yardımlaşma, vatanseverlik, misafirperverlik, alçakgönüllülük gibi kavramlar ile milli ve manevi değerleri de öğrencilerimize kazandırmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

ÖZVERİ İLE ÇALIŞACAKLAR

Bu yılki eğitim öğretim döneminin öğretmenlere, öğrencilere ve velilere başarılar getirmesi temennisinde bulunan Akın, tüm öğrencilerin daha başarılı olmaları için her öğretmenin büyük bir özveri ile çalışacaklarını sözlerine ekledi. Öğretmenlerin çeşitli tecrübe ve deneyimlerinin de paylaşıldığı toplantı sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın öğretmenlerle özçekim yaptı. Kaynak: Emel Selci

 

 

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024