Kırıkkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri Kültür Sosyolojisi Dersi kapsamında Ankara´daki tarihi alanlarda incelemelerde bulundular.

 

MAZMAN ÖNDERLİĞİNDE GEZİ DÜZENLENDİ

Kırıkkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri Kültür Sosyolojisi Dersi kapsamında Ankara´daki 2´nci TBMM Cumhuriyet Müzesi,1´nci TBMM Binası Kurtuluş Savaşı Müzesi, Anadolu Medeniyetler Müzesi (Roma Hamamı) ve Ankara Devlet Tiyatrosu´na Doç. Dr. İbrahim Mazman önderliğinde gezi düzenlediler.

 

KURTULUŞ SAVAŞI MÜZESİ

İbrahim Mazman, “Ulus Meydanı´nda bulunan ve tarihi 1915 yıllarına kadar uzanan Kurtuluş Savaşı Müzesi evkaf mimarı Salim Bey tarafından yaptırıldı. Türk mimarisinin belirgin örneklerini de barındıran müzede pek çok işlevi barındıran odalar yer alıyor”

 

1´NCİ TBMM BİNASI

“Cumhuriyet Müzesi binası, 1´nci TBMM binası yeterli gelmeyince 1923 yılında Mimar Vedat Tek tarafından Cumhuriyet Halk Fırkası toplantı yeri olarak inşa edilmiştir. Atatürk ilke ve devrimlerinin gerçekleştirildiği, cumhuriyetimizin gelişmesi için önemli kararların alındığı önemli bir yapıdır”

 

Kırıkkale Belediyesi’nin borcu açıklandı! Kırıkkale Belediyesi’nin borcu açıklandı!

BİLGİ EDİNDİLER

“Anadolu Medeniyetleri Müzesi Roma Hamamının bulunduğu yerde ilk kazılar 1937 yılında yapılmaya başlanmış ve yüksek bir plato üzerinde bulunan hamamda Frig ve Roma Devri katları ortaya çıkarılmıştır” dedi. Düzenlenen gezi çerçevesinde gezilen yerler öğrencilere Kültür Sosyolojisi bağlamında katkılar sağlamış ve geçmiş tarih hakkında pek çok bilgi edinilmiştir. Haber: Kenan KUZUCU